Izvor: B92, 23.Jul.2012, 14:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kragujevac: Profesorima prete smrću

Kragujevac -- Profesorima kragujevačkog Pravnog fakulteta poslednjih nekoliko meseci putem mejlova ili telefona stižu preteće poruke, o čemu je obaveštena policija.

Načelnik Policijske uprave u Kragujevcu Ivan Đorović rekao je agenciji Beta da je policija počela da radi na ovom slučaju prema zahtevu Osnovnog javnog tužilaštva, a po prijavi koju su podneli profesori.

On je naveo da se radi o pretećim porukama koje su uznemiravajuće i morbidne poput "poginućeš >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ili umrećeš".

"S obzirom da takvi sadržaji stižu elektronskim putem, o tom slučaju smo obavestili Više tužilaštvo za visokotehnološki kriminal u Beogradu, od kojeg smo zatražili da se uključi u rad. Mi ćemo nastaviti da preduzimamo ostale operativne radnje", rekao je Đorović.

On je naveo da su uznemirujući sadržaji upućivani na adrese profesora Pravnog fakulteta iz afere "Indeks", ali i ostalima koji sa tim nemaju veze.

"Pretnje su morbidne i uznemiravajuće do besvesti, ali napominjem da su za ovo krivično delo zaprećene kazne koje su nesrazmerne", rekao je Đorović.

Profesor Pravnog fakulteta u Kragujevcu koji je želeo da ostane anoniman potvrdio je agenciji Beta da su od aprila na službeni mejl počele da mu stižu uznemirujuće poruke sa lažnih naloga.

On je naveo da je primao poruke u kojima se naziva "ludakom", da je "slučaj za bolnicu", a o njegovoj navodnoj smrti su obaveštavane kolege uz pominjanje telefona studenta koji će o vremenu sahrane davati informacije.

Taj izvor je naveo da iako sporni sadržaji stižu profesorima iz afere "Indeks", kao i onima van nje, slučaj ipak ima veze sa situacijom na Pravnom fakultetu u Kragujevcu.

U rektoratu Univerziteta je rečeno agenciji Beta da su takvi sadržaji uneli paniku na ovoj visokoškolskoj ustanovi, ali niko zvanično nije hteo da to komentariše.

Prema dosadašnjim saznanjima, poslate su i poruke o navodnoj smrti rektora kragujevačkog Univerziteta Slobodana Arsenijevića o čemu su na isti način obaveštavani i članovi njegove porodice, kao i kolege.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Preteće poruke profesorima Pravnog fakulteta

Izvor: Kurir, 23.Jul.2012

Radi se o pretećim porukama koje su uznemiravajuće i morbidne poput "poginućeš ili umrećeš", a policija je počela da radi na ovom slučaju, a po prijavi koju su podneli profesori, rekao načelnik Policijske uprave u Kragujevcu Ivan Đorović..KRAGUJEVAC - Profesorima kragujevačkog Pravnog fakulteta...

Nastavak na Kurir...

Pretnje profesorima Pravnog fakulteta

Izvor: RTS, 23.Jul.2012

Zbog pretećih poruka uvredljive i uznemirujuće sadržine, profesori kragujevačkog Pravnog fakulteta podneli prijavu policiji. Slučaj je prenet u nadležnost beogradskog Tužilaštva za visokotehnološki kriminal koje ima tehničke mogućnosti da ispita sa kojih adresa su pretnje upućene...Poruke...

Nastavak na RTS...

Profesorima na Pravnom prete smrcu

Izvor: Radio Centar 987, 23.Jul.2012

Profesorima Pravnog fakulteta u Kragujevcu vec mesecima stizu preteci mejlovi i sms poruke.Profesorima kragujevackog Pravnog fakulteta poslednjih nekoliko meseci putem mejlova ili telefona stizu poruk..

Nastavak na Radio Centar 987...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.