Kragujevac: Preminula čekajući transplantaciju srca

Izvor: Večernje novosti, 18.Feb.2013, 16:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kragujevac: Preminula čekajući transplantaciju srca

KRAGUJEVAC - Danica Ćirković iz Kragujevca preminula je danas oko podneva čekajući da se prikupi novac za transplantaciju srca u inostranstvu, rečeno je u Kliničkom centru u Kragujevcu. Danica je imala 24 godine i preminula je na Klinici za kardiologiju, rekla je Tanjugu portparol Kliničkog centra Vanja Đorđević. U humanoj akciji "Srce za Danicu" za manje od mesec dana prikupljeno je više od polovine sredstava od potrebnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << oko 150.000 evra. U toj akciji koju su pokrenuli mladi iz naselja "Iline vode" učestvovali su pojedinci, institucije, sportski klubovi, mediji i drugi kako iz Srbije tako i iz inostranstva. Danica je protekle sedmice zbog pogoršanja zdravstvenog stanja smeštena u Klinički centar.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Prijatelji ogorčeni na Fejsbuku: "Da ste dali samo po dnevnicu, Danica bi bila živa"

Izvor: S media, 19.Feb.2013, 10:43

"Neka se država upita da li deca imaju pravo na život", "Otvori oči, državo, deca ti umiru. Da ste dali samo po dnevnicu, Danica bi bila među nama", samo su neki od komentara prijatelja preminule Kragujevčanke postavljenih na Fejsbuk stranici posvećenoj akciji "Srce za Danicu".

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.