Kragujevac: Posao za naučnike

Izvor: RTS, 15.Jan.2019, 15:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kragujevac: Posao za naučnike

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, u martu prošle godine, raspisalo je konkurs za prijem 1.000 doktoranada na naučne projekte. Do sada je većina njih potpisala Ugovore o radu sa fakultetima i Institututima. Među najboljima su i dokrtorandi iz Kragujevca, sa Faklulteta medicinskih nauka, koji su dobili posao.
Fakultet medicinskih nauka u Kragujevcu, bogatiji je za sedam mladih mladih naučnika. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Potpisali su ugovore o radu, a njihov posao vezan je za naučne projekte u različitim oblastima medicine. Svi oni, izabrani su na konkursu resornog ministarstva i medju hiljadu najboljih u zemlji. Za mlade doktorande, to je krupan korak, na daljem putu u naučnoistraživačkom radu, kome su posvećeni.

„Ovo za sve nas mlade istraživače koji smo na doktorskim akademskim studijama, izuzetno znači. Mislim da smo našim radom i trudom do sada zaslužili sve što ćemo dobiti ovim ugovorom i pomoćiće nam u daljen napredovanju i radu”, kaže Kristijan Krstić sa Fakulteta medicinskih nauka u Kragujevcu.
Mina Poskurica, sa istog fakulteta navodi: „Počinjem da radim svoj doktorat, učestvujem na projektu, facilitator sam na katedri interne medicine i nadam se nekoj akademskoj karijeri.”
Od sedmoro istraživača, šestoro je angažovano na projektima Medinskog i Prirodno matematičkog fakulteta u Kragujevcu, a jedan svoju naučnu karijeru nastavlja na beogradskom Medicinskom fakultetu. Pre mesec dana, još osam doktoranada, u okviru konkursa resornog ministarstva potpisalo je ugovore sa fakultetom i već uveliko rade na projektima.
„Ovo je jedan novi početak i nova energija, koja treba da se da našem fakultetu, jer realno energija ne postoji bez mladih ljudi, znači oni su ti, koji nose progres”, kaže profesor doktor Vladimir Jakovljević, dekan Fakulteta medicinskih nauka u Kragujevcu. 
Država je povećala izdvajanja za nauku, jer joj je namera da mladima obezbedi, dobre uslove za rad. To čine i sami fakulteti, poput kragujevačkog Medicinskog, koji je potpisao ugovore sa drugim visokošklskim ustanovama, o zajedničkim naučno-istraživačkim projektima.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Konkurs za prijem 1.000 doktoranada na naučne projekte: Posao za mlade

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jan.2019

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, u martu prošle godine, raspisalo je konkurs za prijem 1.000 doktoranada na naučne projekte. Do sada je većina njih potpisala Ugovore o radu sa fakultetima i Institututima. Među najboljima su i dokrtorandi iz Kragujevca, sa Faklulteta medicinskih...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.