Kragujevac: Ponovo protest taksista ispred zgrade Uprave grada

Izvor: Blic, 29.Jul.2015, 10:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kragujevac: Ponovo protest taksista ispred zgrade Uprave grada

Taksisti iz udruženja „Sitak“ i drugi legalni taksi-prevoznici okupili su se na jedan sat ispred zgrade Uprave grada.

- Apsurdno je da mi preduzetnici tražimo od države da sprovodi svoje zakone“, kaže Predrag Spasojević, zastupnik Udruženja „Sitak“.

Krivične prijave

Predrag Spasojević najavio je krivične prijave protiv predstavnika taksi udruženja „Pink“ i „Mega“ koji, prema njegovim rečima, „sprečavaju svoje članove >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da se sindikalno okupe i deluju“.

Problem i što u gradu postoji oko 500 taksija koji voze bez taksimetara i usluge naplaćuju preko tablet uređaja. Spasojević naglašava da je ovo protivzakonito i da se tableti mogu koristiti za komunikaciju, ali ne i naplaćivanje.

- Nadležne službe ne vide ovo kao problem. Tražili smo da se ova anomalija otkloni. To je moguće uraditi za 24 sata, ali očigledno nema volje za to. Građani treba da znaju da nisu dužni da plate vožnju ukoliko nije išla preko taksimetra. Preko tablet računara moguće su i malverzacije sa iznosom vožnje - objašnjava Spasojević.

Taksisti su nedavno takođe protestovali ispred gradske uprave i tada su dobili poziv za sastanak od člana Gradskog veća za privredu, Dalibora Jekića.

- Dobili smo obećanja da će lokalna samouprava da reši deo naših problema. Kako se to nije desilo, promorani smo da se na ovaj način borimo za naša prava - kaže Spasojević.

On objašnjava da je cilj protesta da se stane na put i linijskim taksistima koji mesečno oštećuju budžet grada za oko devet miliona dinara.

Taksisti najavljuju svakodnevna jednosatna okupljanja do rešavanja njihovih problema. U toku dana ih očekuje sastanak sa nadležnima iz Uprave grada.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.