Kragujevac: Početak rada prvog Zatvorenog distributivnog sistema u Srbiji

Izvor: B92, 03.Mar.2021, 13:10

Kragujevac: Početak rada prvog Zatvorenog distributivnog sistema u Srbiji

Кragujevačka Energetika je od 1. marta postala operater prvog zatvorenog distributivnog sistema u Srbiji.

Zatvoreni distributivni sistem je formiran i funkcioniše prema jasnim principima za siguran, ekonomičan i pouzdan rad i pristup, prenosi RTK.

U okviru ovog sistema snabdeva se 23 potrošača.

U okviru Zatvorenog distributivnog sistema snabdeva se 23 potrošača i za sada se svi potrošači snabdevaju električnom energijom od strane dva snabdevača.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Planirana količina električne energije koja u periodu od godinu dana treba da protekne u okviru ovog sistema je oko 40 hiljada Mwh.

Svim potrošačima koji se snabdevaju električnom energijom u okviru zatvorenog distributivnog sistema omogućen je integrisan metod merenja potrošnje električne energije, tako da će svaki potrošač imati detaljan uvid u strukturu svoje potrošnje.

Pošto se, uglavnom, radi o industrijskim potrošačima, takav način registrovanja im omogućava da bolje upravljaju svojom potrošnjom odnosno troškovima vezanim za električnu energiju.

U narednom periodu kragujevačka Energetika očekuje povećanje broja potrošača, a takođe biće otvoreni i za saradnju sa novim snabdevačima koji ispunjavaju uslove prema važećoj zakonskoj regulativi u oblasti energetike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.