Kragujevac: Okončana talačka kriza

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Jul.2017, 09:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kragujevac: Okončana talačka kriza

Tridesetšestogodišnji muškarac, koji se juče zatvorio u podrumu zgrade u Uluci Svetozara Markovića br. 101 u Kragujevcu, predao se danas posle 18 sati pripadnicima MUP, a tom prilikom policija je od njega oduzela dve ručne bombe.

Za tridesetšestogodišnjim muškarcem iz Kragujevca bila je raspisana poternica zbog sumnje da je 2014. godine izvršio krivično delo ubistvo u pokušaju.

Po naredbi Višeg suda tridesetšestogodišnji Kragujevčanin biće sprovoden u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Okružni zatvor u Kragujevcu.

Drama stanara zgrade 101 u Ulici Svetozara Markovića u Kragujevcu trajala je dan i po. Zabrinuti zbog neizvesne situacije i opasnosti od mogućih eksplozija bombi stanari i njihove komšije ističu kako je ovo miran i porodičan kraj bez incidenata.

"Policija sve do juče negde do kasnih sati nije dala nikakve informacije o tome šta se ovde zapravo dešava, osim što smo mi nagađali sa čim sve ovo ima veze, ali ništa nismo zvanično znali", kaže Stojadin Vesić, stanar zgrade.

"Svi jedva čekamo da se sve ovo reši, da nastavimo sa normalnim životom, da svi mi ovde imamo svoj mir u svojim kućama. Nije bilo prijatno nikome i mi računamo na bezbednost i policiju da će ovo da reše",  kaže Dragiša Zlatić, stanar zgrade.

"Narod je bio zatečen, zbunjen, posebno zbog toga što je ovo miran kraj. Nije se ovako nešto nikad dešavalo u našem okruženju, a juče negde popodne, prizemlje i prvi sprat iz zgrade 101 su bili evakuisani", Aleksandar Petrović, predsednik stanara susedne zgrade.

Nakon višečasovnih pregovora dvojica mladića su se predala policiji. Tom prilikom policiji su predali i deo naoružanja, tri bombe i automatsku pušku.


Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Kragujevac: Predao se i treći naoružani muškarac

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 12.Jul.2017

Tridesetšestogodišnji muškarac koji je od juče bio zabarikadiran u jednom podrumu u Kragujevcu predao se pripadnicima Žandarmerije, saznaje Radio Slobodna Evropa od izvora u policiji. Za njim je 2014. godine raspisana poternica zbog sumnje da je izvršio ubistvo u pokušaju. Još dvojica mladića,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.