Kragujevac: Obavezan rad od kuće

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Nov.2020, 10:02

Kragujevac: Obavezan rad od kuće

Gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić je, u cilju sprečavanja širenja korona virusa, zaštite zaposlenih i korisnika usluga od infekcije, doneo odluku o organizovanju procesa rada u javnim preduzećima, ustanovama, službama i gradskoj upravi u vreme epidemije.

Tom odlukom rukovodiocima preduzeća, institucija i službi naloženo je da zaposlenima kod kojih radni proces to dopušta omoguće rad od kuće, vodeći >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << računa da takva organizacija posla ne remeti proces rada.

Zaposleni su obavezni da rad u poslovnim prostorijama obavljaju sa što manje kretanja, a međusobno kontaktiraju putem telefona ili elektronske pošte.

Na osnovu procene obima posla i broja zaposlenih, rad u poslovnim prostorijama obavlja se uz obavezno korišćenje zaštitnih maski, redovnu dezinfekciju i propisanu udaljenost.

Najavljeno je da će sve nadležne gradske i republičke službe danas i sutra (četvrtak i petak) biti anažovane na kontroli primene propisanih mera u preduzećima, ustanovma i institucijama pod ingerencijom grada.

Odluka je doneta u skladu sa merama Vlade Republike Srbije za suzbijanje epidemije Kovid-19, koje su već stupile na snagu, radi bezbednosti i zaštite života i zdravlja stanovništva, saopštila je Gradska uprava.

Imajući u vidu aktuelnu epidemiološku situciju i mere koje su preduzete apeluje se na sugrađane da sve zahteve koje imaju prema upravi i službama prosleđuju elektronski, putem mejla i da u što većoj meri koriste Elektronski registar na zvaničnoj internet prezentaciji grada Kragujevca.

Kako bi se u cilju zaštite zdravlja i života stanovništva izbeglo širenje infekcije korona virusom, gradonačelnik i njegovi saradnici u narednom periodu neće biti u mogućnosti da primaju građane po ranije utvrđenim terminima.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.