Kragujevac: Iz pritvora pušteno 11 osoba prijavljenih za nasilničko ponašanje na protestu

Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Jul.2020, 14:24

Kragujevac: Iz pritvora pušteno 11 osoba prijavljenih za nasilničko ponašanje na protestu

Svih 11 osoba koje su do sada procesuirane pred Višim sudom u Kragujevcu zbog nasilničkog ponašanja na protestu u tom gradu 8. jula, pušteno je iz pritvora.

Portparolka Višeg suda Ivana Obradović je rekla agenciji Beta da je krivično veće tog suda, odlučujući po žalbama 16. i 17. jula, ukinulo ranije određeni pritvor do 30 dana za osmoro građana, među kojima je i 50-godišnja žena.

Pritvor od mesec dana je ukinut i trojici maloletnika koji su ranije tokom >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << saslušanja kod sudije Višeg suda priznali izvršenje krivičnog dela.

Svi su bili prijavljeni za krivično delo nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu.

U Višem javnom tužilaštvu u Kragujevcu je rečeno agenciji Beta da je u vezi sa neredima na protestu 8. jula do sada saslušano 19 osoba, među kojima je i troje maloletnika, kao i da se nastavljaju postupci u vezi sa tim događajem.

Osnovni sud u Kragujevcu je prošle sedmice ukinuo ranije doneto rešenje o kućnom pritvoru dvojici osumnjičenih za krivično delo nasilničko ponašanje u vezi sa protestom 8. jula.

Nadležni nisu do danas saopštili koliko je ukupno privedenih u vezi sa neredima na protestu, a mediji su na osnovu nezvaničnih saznanja, objavili da su privedene 32 osobe.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Iz pritvora u Kragujevcu pušteno 11 uhapšenih za vreme protesta

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 20.Jul.2020

Svih jedanaest osoba koje su do sada procesuirane pred Višim sudom u Kragujevcu zbog nasilničkog ponašanja na protestu u tom gradu 8. jula, pušteno je iz pritvora. Portparolka Višeg suda Ivana Obradović je izjavila da je krivično veće tog suda, odlučujući po žalbama 16. i 17. jula, ukinulo...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.