Kragujevac: DS ušla u vlast

Izvor: Danas, 16.Avg.2014, 00:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kragujevac: DS ušla u vlast

Kragujevac - Odbornici Skupštine grada izabrali su nove članove Gradskog veća iz do juče opozicione Demokratske stranke, sa kojom je Zajedno za Šumadiju gradonačelnika Veroljuba Stevanovića nedavno potpisala koalicioni sporazum.

Za ulazak DS u vlast u Kragujevcu glasala su 53 od ukupno 87 odbornika. Demokrate će voditi četiri resora - za socijalna pitanja, za zaštitu životne sredine, za kulturu, obrazovanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << i informisanje, kao i za lokalnu samoupravu i saradnju s vladom.

Predsednik Skupštine grada Saša Milenić (ZZŠ) izjavio je da je ulazak DS u vlast u Kragujevcu "velika pobeda demokratije u Šumadiji". "Ovo je početak velikog društvenog procesa za pad Vučića i Nikolića, jer su oni opasnost po perspektivu Srbije i vode je u sve dublje siromašenje i propadanje", rekao je Milenić.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.