Košarkašice Radničkog 2016 spremne za plej-of

Izvor: KGsport.info, 14.Mar.2018, 14:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Košarkašice Radničkog 2016 spremne za plej-of

Košarkašice Radničkog 2016 nisu imale obaveza proteklog vikenda. Iako je trebalo da gostuju u Negotinu ekipi Hajduk Veljka u poslednjem kolu Druge lige Jug B, do odigravanja tog susreta nije došlo zbog nemogućnosti domaćina da obezbedi odgovarajuće uslove za igru u propisanom terminu. Zbog toga je meč registrovan službenim rezultatom 20:0 u korist kragujevačkog tima, koji će sa druge pozicije u razigravanje za Prvu žensku ligu Srbije.
Na konačnoj tabeli Druge lige Jug B >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << košarkašice Radničkog 2016 su sa skorom 17-1 zauzele drugo mesto, tik iza gradskog rivala Radničkog, koji ima bolju koš razliku u međusobnim duelima.
Drugu godinu zaredom ekipa trenera Vesne Despotović učestvovaće u doigravanju za plasman u Prvu žensku ligu Srbije, ovaj put sa znatno boljim šansama u odnosu na prethodnu sezonu, kada je za glavnog takmaca imala neprikosnovenu ekipu Bora.
– Spremamo se za plej-of koji počinje sledeće nedelje. Ulazimo u ovu fazu takmičenja sa jednim porazom, ali još nista nije gotovo. Imamo još osam kola do kraja, gde nas čekaju jako teška gostovanja. Prvi cilj bio je vrh tabele i to smo ispunili, a sada idemo dalje u borbu za što bolji plasman i ulazak u viši rang. Za sada smo izborili plasman u Jedinstvenu B ligu, koja će se igrati od naredne sezone, što je samo po sebi već uspeh. – kaže Vesna Despotović.

Pored kragujevačkih timova, ŽKK Radničkog i KŽKK Radničkog 2016, plasman u plej-of obezbedili su još Gimnazijalac iz Pirota i Paraćin. Ove ekipe sada se ukrštaju sa četiri najbolje plasirane ekipe iz Druge lige Jug A, a to su Ljubovija, Duga iz Šapca, Loznica i Mileševka iz Prijepolja, formirajući neku vrstu Super lige.
Prema pravilima učesnici plej-ofa prenose međusobne rezultate sa ekipama iz svoje grupe, a potom igraju dvokružno protiv ekipa iz druge grupe. Plasman u Prvu žensku ligu Srbije obezbediće samo prvoplasirana ekipa na kraju takmičenja, dok će ostale ekipe formirati Jedinstvenu B ligu, koja će se igrati od naredne sezone.
Prve utakmice plej-of faze na programu su 24. marta, dok je završno, osmo kolo, predviđeno za 29. april.
M. P.
Foto: Marko Lazarević
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na KGsport.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.