Košarkašice Radničkog 2016 savladale Mileševku u poslednjoj utakmici ove sezone

Izvor: KGsport.info, 29.Apr.2018, 23:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Košarkašice Radničkog 2016 savladale Mileševku u poslednjoj utakmici ove sezone

Pobedom nad ekipom Mileševke 82:74 (23:16, 14:16, 17:21, 28:21) u poslednjem kolu plej-ofa Druge lige Jug, košarkašice Radničkog 2016 završile su još jednu takmičarsku sezonu, u kojoj su osigurale plasman u jedinstvenu Drugu žensku ligu Srbije, koja će se igrati od naredne jeseni.
Iako ovaj meč nije imao veći takmičarski značaj, kragujevačke košarkašice želele su da pobedom pred svojim pristalicama okončaju ovu takmičarsku sezonu, u čemu su na kraju i uspele. >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info <<
Kragujevčanke su odlično odigrale prve četvrtinu i stekle prednost koju su uspele da sačuvaju do kraja prvog poluvremena. Nekoliko promašenih penala i zicera početkom treće četvrtine koštali su košarkašice Radničkog 2016 gubitka vođstva i doveli do rezultatske klackalice koja je potrajala sve do kraja ovog perioda igre.
Samo minut pre kraja treće deonice, iskusna ekipa Mileševke imala je prednost od tri poena (50:53), ali je domaći tim za kratko vreme napravio seriju 4:0 i u odlučujući period ušao sa pola koša prednosti (54:53).
Trojka Milice Todorović odvodi Kragujevčanke na „plus sedam“ (61:54) u 33. minutu, a potom se nadovezala i kapiten Sara Milošević za 65:57. Delovalo je tada da je domaći tim na dobrom putu da konačno slomi otpor gošći iz Prijepolja, ali se tada „razgoropadila“ Nataša Bučevac, najbolja igračica Mileševke, pa je prednost Radničkog 2016 ubrzo prepolovljena (69:66).
Međutim, Minela Mehović pogađa jako važnu trojku u 37. minutu, a zatim je Marija Cvijović bila precizna sa linije penala za 74:66. Gošće su pokušale da odgovore preko svog glavnog oružja Nataša Bučevac i prišle su na 74:70, ali je zatim usledila još jedna trojka Minele Mehović, koja je trasirala Kragujevčankama put ka pobedi.

U ekipi Radničkog 2016 dvocifreni učinak ostvarile su četiri igračice. Prednjačila je Marija Cvijović sa 18 poena, Mina Matorkić ubacila je 15, kapiten Sara Milošević 13, a Minela Mehović 12 poena. Kod gošći iz Prijepolja daleko ispred svih ostalih po učinku bila je Nataša Bučevac, koja je završila utakmicu sa 35 poena. Jelena Đurović dodala je 16, a dvocifrena je bila i Ajsa Hadžić sa 11 poena.
– Zadnja utakmica u sezoni, za koju je trebalo motivisati igračice, ali eto na kraju smo uspeli da pobedimo. Utakmica je bila dobra i čestitam protivniku na velikoj borbi. – kratko je prokomentarisala sinoćni susret trener Radničkog 2016 Vesna Despotović.
Ocenjujući ovu takmičarsku sezonu, ona ističe da je plasman u jedinstvenu Drugu ligu, koja će igrati od naredne jeseni, značajan rezultat za ekipu Radničkog 2016, a da je za nešto više potreban određeni vremenski period dok mlade igrače ne nadođu.
– Ove sezone smo se zadovoljili plasmanom u jedinstvenu B ligu, budući da imamo veoma mlad tim, a da za takmičenje u višem rangu nemamo dovoljno novčanih sredstava koja bismo uložili u kupovinu novih igračica. Ovaj klub postoji samo dve godine i svakako da nam nije cilj da momentalno uđemo u Prvu ligu, pa da posle odmah ispadnemo iz nje, već želimo polako da napredujemo iz godine u godinu. Sa druge strane, ja sam pobornik toga da se forsiraju naše mlade igračice, a ne da se dovode pojačanja sa strane. Naravno, potrebno je vreme da ove mlade igračice dovoljno stasaju kako bismo mogli da sa tom našom decom konkurišemo za Prvu ligu.
Vesna Despotović, trener Radničkog 2016
Govoreći o mladim igračicama sa kojima uspešno radi već dve godine od kada postoji KŽKK Radnički 2016, Vesna Despotović kaže da je jako zadovoljna njihovim napretkom.
– Već sada u timu imamo dve-tri igračice koje mogu da igraju u najvišem rangu takmičenja. Sledeće godine očekujemo da stasaju Dunja Milosavljević, Tina Gavrilović, Neda Rapović, onda stižu i Karalazić i Milica Petković, koje su 2003. i 2004. godište, i koje bi u naredne dve godine trebale da pokažu svoj potencijal i pruže ono što se očekuje od njih.
Takmičenje u jedinstvenoj Drugoj ligi sledeće sezone idealna je prilika da mlade košarkašice Radničkog 2016 steknu dragoceno iskustvo kroz utakmice sa jakim protivnicama.
– Volim to što će se od naredne sezone igrati jedinstvena B liga, jer mislim da je to generalno dobro za napredak ženske košarke. I ranije dok su bile dve jake lige, naša je celokupna ženska košarka bila u boljem stanju. Što se nas tiče, mi ćemo sigurno napadati jedno od prva dva mesta koja vode u viši rang. – zaključuje Vesna Despotović.
M. P.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na KGsport.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kinezi prelomili, bez Lige šampiona, razlaz u Interu, najbolji na prodaju!

Izvor: Sportske.net, 30.Apr.2018, 09:52

Novi neuspeh itekako će se odraziti na sve strukture kluba. Inter u teškoj poziciji. Realno, posle poraza o Juventusa šanse za povratak u evropsku elitu su male...Posle poraza od Juventusa, Inter je ostao četiri boda iza rimskih klubova. Situacija je takva da samo najveći optimisti mogu da se nadaju...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.