Konferencija za medije “Zajedno za Šumadiju“

Izvor: Kragujevac.rs, 22.Jul.2016, 14:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konferencija za medije “Zajedno za Šumadiju“

Izmena odluka o osnivanju javnih i javno - komunalnih preduzeća i ustanova kojom se te preduzeća i drugi oblici organizovanja čiji je osnivač grad obavezuju da najmanje 80 posto dobiti uplate u budžet grada Kragujevca, dovešće do privatizacije tih preduzeća možda već u narednoj godini - istakao je na konferenciji za medije Bojan Stojadinović šef odborničke grupe ''Zajedno za Šumadiju''. Ta preduzeća se već nalaze u teškoj situaciji, ocenio je Stojadinović i dodao da odbornici ''Zajedno >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << za Šumadiju'' neće podržati takvu odluku. Dok smo mi bili na vlasti, rekao je Bojan Stojadinović suficit u tim preduzećima koristio se za obnovu mehanizacije, ulaganje u infrastrukturu, otvaranje novih proizvodnih objekata, ulaganje u edukaciju kadrova.

Odbornici ''Zajedno za Šumadiju'' nisu podržali ni odluku o određivanju prostora na teritoriji grada Kragujevca na kome nije dozvoljeno javno okupljanje. Obrazlažući stav da svojim glasom ne podrže taj predlog, odbornik ''Zajedno za Šumadiju'' Saša Milenić je rekao da je u osnovi te odluke katastrofalan Zakon o javnom okupljanju. Republika Srbija nema moć da uskrati pravo na javno okupljanje jer je to pravo pod zaštitom nadnacionalnih međunarodnih organizacija. To pravo Republika Srbija ne može da uskrati, a da ne dođe u konflikt sa međunarodnom zajednicom, istakao je Milenić. Pravo na javno okupljanje svi ljudi na planeti zemlji imaju na osnovu toga što su ljudi, a ne na osnovu toga što su građani ove ili one države. Umesto da odlukom dodefiniše Zakon koji je isuviše uopšten i tačno definiše mesto gde okupljanje nije dozvoljeno samo se ponavljaju opskurne odredbe Zakona. To može dovesti do toga rekao je Saša Milenić da svako mesto u gradu može biti proglašeno za mesto na kome se zabranjuje okupljanje.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Kragujevac.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.