Komunalna policija kasni godinu dana

Izvor: Blic, 19.Sep.2011, 03:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Komunalna policija kasni godinu dana

Dok u gradovima poput Niša, Kragujevca i Valjeva pripadnici komunalne policije već nekoliko meseci rešavaju komunalne i druge probleme sugrađana, Kruševljani još čekaju da komunalni policajci stupe na dužnost. U lokalnoj samoupravi kašnjenje objašnjavaju sporom porcedurom i dugom obukom kandidata za komunalne policajce.

Prvobitno je bilo najavljeno da će komunalni policajci početi sa radom krajem 2010. godine, potom je rok pomeren za proleće ove godine, a prema najnovijim >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << informacijama komunalna policija u Kruševcu bi trebalo da se pojavi na ulicama početkom oktobra.

Na konkurs za 28 komunalnih policajaca u Kruševcu javilo se čak 320 kandidata, a mnogi od onih koji su otpali su se žalili da su izabrani kandidati koje se protežirale stranke na vlasti. Od izabranih 28 kandidata, zbog nedostatka novca na obuku je otišlo njih 15.

- Osnovni razlog zbog čega komunalna policija u Kruševcu još nije počela sa radom je duga i spora procedura. Mi smo prijavili grupu kandidata, ali smo dosta dugo čekali da obuka počne i ona je završena u maju. Potom su kandidati čekali mesec dana da polažu test, a onda praktični deo. Kada su sve završili, morali smo da raspišemo konkurs kako bi ih primili u radni odnos. Trenutno je u toku nabavka sredstava koja su im potrebna za početak rada i kako se razvija situacija, očekujem da komunalna policija stupi na dužnost 1. oktobra - objašnjava Goranka Vilimanović, načelnica Gradske uprave Kruševac.

Komunalni policajci će u prvih mesec dana na teren ići kao podrška inspekcijskim službama Gradske uprave, a potom će delovati samostalno.

Očekuje se da će najviše posla komunalni policajci u Kruševcu imati na suzbijanju nesnosne buke koju u centru grada stvaraju brojni kafići, ali i na sprečavanju stvaranja divljih deponija i smetlišta kojih ima više od 200 u blizini grada.

Druga grupa od 13 komunalnih policajaca obuku u Kuli počeće danas. Nakon što završe kompletnu proceduru, pridružiće se kolegama iz prve grupe, tako da bi kompletiranje službe Komunalne policije u Kruševcu moglo da bude završeno tek na proleće 2012. godine.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Komunalna policija kasni godinu dana

Izvor: Rasina.net, 19.Sep.2011

Dok u gradovima poput Niša, Kragujevca i Valjeva pripadnici komunalne policije već nekoliko meseci rešavaju komunalne i druge probleme sugrađana, Kruševljani još čekaju da komunalni policajci stupe na dužnost. U lokalnoj samoupravi kašnjenje objašnjavaju sporom porcedurom i dugom obukom...

Nastavak na Rasina.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.