Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Okt.2020, 17:30

Kompanija "Janfeng" zaposliće u Kragujevcu 800 radnika

Kineska kompanija "Janfeng" planira da u Kragujevcu do kraja 2023. godine zaposli 800 ljudi, rečeno je danas na sastanku gradskih čelnika Kragujevca i rukovodstva te fabrike.

Ta fabrika delova za automobilske enterijere sada zapošljava 370 radnika.

Fabrika u Kragujevcu, najnovija "Janfengova" u Evropi, posluje od novembra 2019. godine na 25.000 kvadratnih metara u Slobodnoj zoni "Šumadija". Investicije te kompanije u Kragujevcu prošle godine bile su 40 miliona evra, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << od čega 10 miliona za opremu.

Sajt Grada Kragujevca je preneo da je gradonačelnik Nikola Dašić ocenio da su kompanije kakva je "Janfeng", strateški partner grada jer doprinose privrednom razvoju, a "broj zaposlenih direktno utiče na gradski budžet zbog poreza na zarade" što je osnovni prihod grada.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Kinezi ZAPOŠLJAVAJU 800 ljudi u Kragujevcu do kraja 2023.

Izvor: Blic, 29.Okt.2020, 14:22

Kineska fabrika Yanfeng planira da do kraja 2023. godine u Kragujevcu bude zaposleno 800 ljudi, rečeno je prilikom posete gradonačelnika Kragujevca Nikola Dašić ovoj fabrici za proizvodnju delova za automobilske enterijere.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.