Ko nema u vugla, gugla - u Kragujevcu

Izvor: RTS, 02.Okt.2018, 20:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ko nema u vugla, gugla - u Kragujevcu

Knjaževsko-srpski teatar ovogodišnju Pozorišnu sezonu u Knjaževsko-srpskom teatru otvorila je premijera predstave "Ko nema u vugla, gugla" koja je urađena u saradnji sa kragujevačkom Narodnom bibliotekom "Vuk Karadžić". U predstavi je prikazan današnji život tinejdžera, šta ih zanima, koliko moderna tehnologija utiče na njih i koje su sve pozitivne i negativne strane .
Romantična komedija za >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << mlade bavi se odrastanjem uz mobilne telefone i internet, šta se desi kada junak ove priče Filip slučajno ostane bez telefona, slučajno ode u biblioteku, gde upozna vršnjakinju Anu koja voli da čita... desi se ljubav.

A priča zapravo ukazuje na to koliko mobilni telefoni sputavaju komunikaciju među ljudima, u ansamblu predstave su i mladi glumci.
Bogdanu Milivojeviću, glavnom junaku, ovo je prva premijera:
"Ja sam uživao radeći i družeći se sa glumcima u predstavi, i potrudio sam se da ulogu odigram baš kako treba. Ipak, prepustiću gledaocima da prosude kaže mladi glumac." 
Predstava sa ciljem da se, na mladima blizak način, ukaže na važnost čitanja, obrazovanja, kao i na pametno korišćenje mobilnih telefona.
Miloš Krstović, direktor Knjaževsko-srpskog teatra, kaže da je predstava rađena za tinejdžere i da na ovaj način žele da privuku interesovanja publike ovih generacija.
Komedija je rađena po tekstu hrvatske glumice Petre Cicvarić, u režiji Slađane Kilibarde a prve reprize su na repertoaru 2. i 4. oktobra.
U istom  mesecu u  teataru se održava i trinaesti Joakim interfest od 9 do 15 oktobra, na kome je za 12 godina izvedeno  preko 120 predstava u kojima je učestvovalo 700 glumaca iz 22 zemlje.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.