Kinezi bili očarani mesom iz Srbije, najavili bum - gde su sad?

Izvor: Vesti-online.com, 21.Feb.2018, 18:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kinezi bili očarani mesom iz Srbije, najavili bum - gde su sad?

Dugo najavljivani dolazak kineske kompanije CMEC u Kragujevac, još se čeka, pišu lokalni mediji.

Kako je najavljivano, trebalo je da se osnuju partnerska preduzeća koja će se baviti otkupom i preradom stoke u centralnoj Srbiji. Investicija se čeka još od kraja 2015. godine i navodno je bilo samo pitanje dana kada će biti realizovana. Do toga, međutim, do danas nije praktično došlo, piše portal InfoKG.

"CMEC" je trebalo da otkupljuje meso za kinesko >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << tržište. Plan je bio da se na godišnjem nivou proizvede oko 50.000 tona mesa, za šta je potrebno oko 100.000 bikova. Saradnja sa kineskom kompanijom trebalo je da pokrene stočarstvo i poljoprivredu čitave Srbije, ali i druge industrijske grane.

- Lokalna samouprava i kineska kompanija "CMEC" osnovaće do kraja februara dva partnerska preduzeća, koja će se baviti otkupom i preradom stoke u centralnoj Srbiji - najavio je sredinom januara 2016. godine tadašnji načelnik Šumadijskog upravnog okruga, Damjan Srejić.

Prema njegovim rečima, jedno preduzeće trebalo je da se bavi ugovaranjem tova sa poljoprivrednim proizvođačima, a drugo investicionim razvojem.

Podsetimo, tada je najavljeno i da će ta kompanija otvoriti klanicu. Kineska kompanija CMEC u Srbiji radi i na projektu obnove i izgradnje novog bloka u Termoelektrani "Kostolac B".
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.