Katarina Veljković među Top 50 najboljih nastavnika sveta

Izvor: RTS, 14.Dec.2018, 17:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Katarina Veljković među Top 50 najboljih nastavnika sveta

Nastavnica informatike iz Prve Kragujevačke gimnazije Katarina Veljković plasirala se u 50 najboljih nastavnika sveta i time se Srbija i ove godine našla na visokoj lestvici u sferi obrazovanja.
Takmičenje "Global Teacher Prize"  postoji već pet godina za redom, i za cilj ima da pronađe najbolje nastavnike sveta, i pokaže da je njihova profesija jedna od najvažnijih u svakoj zemlji.

Dosadašnje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pobednice ovog takmičenja dolaze iz Sjedinjenih Američkih Država, Palestine, Kanade i Ujedinjenog Kraljevstva.
Katarina Veljković, koja u nastavi radi već 14 godina, uvek je pokušavala da pronađe i nadomesti nedostatke obrazovnog sistema, i da učenicima da pravi odgovor na pitanje: "Zašto ja ovo učim, čemu mi to služi?". 
Mnogobrojni projekti koje je sa decom sprovodila u toku svoje karijere i krilatica kojom se vodila kroz život "Mašta je važnija od znanja" su doprineli uspesima u nastavi sa preko 1.400 učenika. Danas zasluženo može da kaže i da je jedan od najboljih nastavika sveta. 
Pored toga Katarina nosi i titulu jednog od Najboljih edukatora Srbije, koju joj je dodelilo Udruženje Živojin Mišić pre dve godine u okviru istoimenog projekta, i koje je i dovelo takmičenje "Global Teacher Prize" u Srbiju. 
Kao nacionalni partner "Varkey" Fondacije, koja organizuje ovo svetsko takmičenje, Udruženje Živojin Mišić već drugu godinu za redom bira najbolje od najboljih. 
Prošle godine u Top 50 najboljih nastavnika sveta našla se Željana Radojičić Lukić, učiteljica iz Mionice i Najbolji edukator Srbije 2014. godine. 
Na konkursu je učestvovalo čak 179 zemalja.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.