Kako napraviti blog i zaraditi od interneta

Izvor: Kragujevac.rs, 05.Feb.2017, 17:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako napraviti blog i zaraditi od interneta

Kancelarija za mlade i uduženje Eko fan kamp organizovali su u Kragujevcu edukativnu tribinu na temu “Kako napraviti blog, zaraditi od interneta i putovati po svetu“. Odgovor na to pitanje zainteresovanoj publici u sali Skupštine grada ponudio je Nenad Blagojević, novinar, putopisac i turistički vodič sa licencom. Blagojević je u Kragujevcu predstavio svoje sajtove: Priče sa dušom, Put oko sveta kao i sajt Zarade od svog bloga i kako putovati po svetu za male pare.

Činjenica >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << je da veliki broj mladih svoje vreme provodi uz računar, na internetu. Ova tribina je upravo njima i namenjena  jer će im pružiti neka nova saznanja kako   da kvalitetno provedu vreme na internetu, kao i način kako zaraditi od interneta, pokretanjem nekog svog bloga, svoje internet stranice.

Nadam se da će nakon ovog predavanja mnogi dobiti ideju da pokrenu svoj sajt, da možda naprave nešto novo, da malo otputuju i verujem da je većini motiv da  nešto i zarade. Uvek idite na kvalitet, a ne na kvanititet. Bolje je i jedan dobar i čitan tekst nedeljno, nego svakog dana po nekoliko objavljenih reda radi. Naparavite originalan sadržaj, ne kopirati druge i budite prvi u vašoj oblasti - samo su neki od saveta koji su se čuli u Kragujevcu.

Prvi put organizujemo nešto ovako, rekao je Zoran Mitrović predsednik Eko fan kampa, sa ciljem da naše vršnjake naučemo nečemu novom, da im pokažemo kako mogu da zarade, kako da svoje slobodno vreme kreativno iskoriste. Za sada je ovo prva i jedina aktivnost organizovana u gradu, ali ne poslednja jer ćemo u narednom periodu imati još više ovakvih aktivnosti.

Inače, Nenad Blagojević je u jesen 2014. godine napustio siguran posao urednika i novinara u časopisu “Lisa“ i pokrenuo blog - magazin Priče sa dušom. Sa trenutno 80 000 posetilaca mesečno, bez dinara uloženog u promociju, Nenad je uspeo u onome što je zamislio - da radi na sopstvenom mediju i zarađuje.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Kragujevac.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.