Kako je Aranđelovac postao žarište korone u Šumadiji: Muškarca iz Rekovca zarazio sin, iako nije imao nijedan simptom

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Mar.2020, 08:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako je Aranđelovac postao žarište korone u Šumadiji: Muškarca iz Rekovca zarazio sin, iako nije imao nijedan simptom

Čovek koji je prvooboleli u Aranđelovcu sedam dana imao je visoku temperaturu i pretpostavlja se da je u tom periodu bio zaražen koronavirusom.

 Sa ukupno šestoro potvrđenih zaraženih Aranđelovac je trenutno najveće žarište obolelih od korone u Šumadijskom okrugu, koji obuhvata šest opština centralne Srbije.

Sa simpotimima virusa stacionirana je jedna osoba iz Kragujevca, tako da se njihov broj popeo na ukupno osmoro obolelih. U Kliničkom centru „ >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Kragujevac“ smeštena je još jedna zaražena osoba iz Rekovca.

Prema nepotvrđenim informacijama, čovek koji je prvooboleli u Aranđelovcu sedam dana imao je visoku temperaturu i pretpostavlja se da je u tom periodu bio zaražen koronavirusom.

Da stvar bude gora, vlasnik je prodavnice poljoprivrednih proizvoda i bio je u kontaktu sa velikim brojem ljudi. Naši sagovornici tom činjenicom objašnjavaju broj obolelih u gradu pod Bukuljom.

Čoveku iz Rekovca virus je preneo sin, koji je bio u inostranstvu. Zanimljivo je da je mladić na nogama izdržao bolest, a da pritom nije ni znao da je zaražen.

Prema podacima Instituta za javno zdravlje, u Šumadijskom okrugu dosad su uzorkovana 54 pacijenta, a njih 1.206 se nalazi pod lekarskim nadzorom.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.