Kako bi danas izgledali Yugo automobili, da je kragujevački proizvođač opstao? FOTO

Izvor: B92, 27.Jun.2023, 15:46

Kako bi danas izgledali Yugo automobili, da je kragujevački proizvođač opstao? FOTO

Nezavisni dizajner Dejan Hristov ponovo briljira.

Kada smo pre dve godine prvi put objavili rad ovog dizajnera, u pitanju je bila njegova vizija novog Yuga, koja je naišla na pozitivne reakcije. Sada otkrivamo celu porodicu fiktivnih modela sa prepoznatljivim amblemom na haubi.

Sve više proizvođača se vraća u istoriju i koristi legendarna imena za predstavljanje novih električnih modela.

U takvoj atmosferi neki su došli na ideju da se reinkarnira >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << model koji, hteli to neki da priznaju ili ne, ima poseban status kod nas.

Dejan Hristov, koji stoji iza ove ideje, je u međuvremenu oživeo i legendarni Citroen 2CV, a sada nam predstavlja celokupnu paletu Yugo modela.

Osim klasičnog potkompaktnog hečbeka, Hristov je u skladu sa trendovima predvideo i Sportover, koji bi mogao konkurisati modelima kao što su VW ID.3 ili Cupra Born. Sportover bi mogao biti duhovni naslednik Floride.

N-Duro je koncept malog terenca, avanturističkog vozila koje gabaritima podseća na Ladu Nivu.

Roadster, kao kod Tesle ima ulogu modela u samom vrhu ponude. Kalibra je manjih roadstera, poput Mazde MX-5, ali opet u kombinaciji električnog pogona.

Listu završavamo sa dva posebna modela. Jedan je E-Van kombi, koji nudi zaista zanimljiv dizajn za ovu klasu vozila.

Široj publici će biti najzanimljiviji Yugo Cabrio, naslednik istoimenog modela koji je nekada predstavljao ponos Zastave.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.