Izvor: MozzartSport.com, 21.Okt.2020, 20:33

Kad je muka tu je Luka: Lukovićev golgeterski nerv radi i u kupu

Javor bolji od kragujevačkog Radničkog – 2:1

Skoro svi superligašli – izuzev Inđije na gostovanju IMT-u – opravdali su očekivanja u uvodnoj rundi Kupa Srbije, a kolika je razlika između klubova elitnog ranga i nižerazrednih potvrdio je duel u Ivanjici, pošto je Javor očitao lekciju kragujevačkom Radničkom i plasirao se među 16 najboljih timova drugog po važnosti takmičenja u državi.

Četa Igora Bondžulića slavila je 2:1 i tako popravila utisak >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << iz poslednjih prvenstvenih susreta. Nije slavila u četiri vezane utakmice (Rad, Zlatibor, Bačka, Metalac). Jeste u onoj gde popravnog nema.

Oba gola za domaćina delo su Luke Lukovića. Mladi napadač je ove sezone eksplodirao u dresu Javora, dao je šest golova u trci za bodove, a sjajan učinak preneo i na kup. Nekadašnji član Vojvodine, OFK Bačke i Čukaričkog pogodio je najpre u 7. minutu, da bi već u 17. duplirao prednost i već tad se moglo pretpostaviti ko će dalje. Pogotovo što je Enes Rušević imao dve lepe šanse, koje svedoče o Javorovoj dominaciji.

Samo što se Kragujevčani nisu tek tako predali. Na kraju krajeva, u pitanju je lider u ubedljivo najefikasniji tim Prve lige Srbije. Otuda pogodak Vladimira Ćirovića u 71. minutu. Dovoljno za rezultatsku neizvesnost, ne i uvođenje meča u penale.

Dalje, ipak, ide Javor.

KUP SRBIJE – ŠESNAESTINA FINALA

Sreda

Mačva - Metalac 1:2 (0:0)

IMT - Inđija 2:1 (1:1)

Kabel - Radnik 3:4 (3:1)

Mladost - Dinamo (V) 3:0 (2:0)

Novi Pazar - Čukarički 1:3 (1:1)

Rad - Kolubara 0:0 - 5:3 pen

Radnički Pirot - Proleter 0:2 (0:0)

Trajal - TSC 0:2 (0:0)

Voždovac - Grafičar 2:2 (0:2) - 4:2 pen

Smederevo - Radnički 1:2 (0:2)

Sušica - Spartak 0:2 (0:0)

Jedinstvo - Vojvodina 0:2 (0:0)

Partizan - Bačka 2:0 (1:0)

Javor – Radnički Kragujevac 2:1 (2:0)

Utorak

Napredak – Žarkovo 2:1

Odloženo

Crvena zvezda – Zlatibor

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.