KUP: Bez tenzije u Šumaricama

Izvor: Mondo, 08.Feb.2013, 18:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KUP: Bez tenzije u "Šumaricama"

Većina učesnika finalnog turnira Kupa Koraća smeštena je na brdu iznad Kragujevca. Vazduh je svež i čist, mir i tišina gotovo apsolutni, tako da igrači i treneri mogu da se usredsrede na ono što ih čeka u vrevi dvorane "Jezero".

Tu su ekipe Partizana mt:s, Crvene zvezde Telekom, Vojvodine i Metalca. Košarkaši Radničkog su, normalno, po svojim domovima, a samo se Mega Vizura vratila u Beograd, pa će u subotu ponovo doći na polufinale protiv crno-belih.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << "Sve ima svoje prednosti i mane", odgovorio nam je Duško Vujošević na pitanje zašto i Partizan nije iskoristio dan odmora da ode kući i trenira u Pioniru.

Putovanje traje samo dva sata, tako da varijanta "tamo-vamo" nije naporna. Sve zavisi od individualne procene trenera...

U holu i hodnicima hotela "Šumarice" možete videti brojna poznata lica.

Jedan od njih je pomoćni trener crno-belih Petar Božić. Nekadašnjem kapitenu predočili smo da na klupi "bode oči" elegancijom koja nije svojstvena članovima stručnih štabova. Bela košulja, farmerke, cipele svetlosive ili oker boje...

"Tek sam došao, čekam da mi preko kluba stigne odelo", objasnio je popularni Pera. "Ne volim odelo, retko ga nosim, ali sada ću morati. Pravila se znaju".

Ekipe se smenjuju u restoranu, jedni odlaze, drugi se vraćaju. Filip Čović će sa novim saigračima iz Vojvodine igrati protiv drugova iz Zvezde, sa kojima je delio svlačionicu do pre tri meseca.

"Neću ništa da prognoziram, ali možda možemo da ih namučimo", rekao je Filip u prolazu.

Neko je konstatovao "udariće otac na sina", aludirajući na prvog čoveka beogradskih crveno-belih, Nebojšu Čovića. Asistent Vlade Vukoičića, Milan Gurović, imao je spreman odgovor.

"Može samo otac da bije sina, ne ide obrnuto".

Dok Igor Rakočević telefonira ispred hotela, sa obroka se vraćaju Demarkus Nelson i Majk Skot, koji koristi pomorandže da u hodu pokaže umeće žongliranja.

Njihov zemljak Elton Braun, koji nije licenciran za mečeve Kupa, ostao je u Beogradu da trenira po posebnom programu. Zajedno sa Andrejom Milutinovićem doći će na polufinale u subotu. Pod uslovom da Vojvodina ne iznenadi...

Još je zima, dan je kratak. Lagano se "navlači" tama. Idealno za igrače Partizana, koji su kvalitetno odspavali pre sastanka sa stručnim štabom i treninga u maloj sali blizu hotela.

Svi ostali gosti "Šumarica" večeras igraju... U subotu će se njihov broj prepoloviti.

(izveštač MONDA iz Kragujevca Ivan Bogunović, foto: MONDO)
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.