KG:Konjičkom društvu uzeli hipodrom

Izvor: B92, 22.Jul.2012, 14:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KG:Konjičkom društvu uzeli hipodrom

Kragujevac -- Gradsko veće grada Kragujevca dalo je hipodrom površine 21 hektar u tom gradu na upravljanje Sportskom centru "Mladost". Konjičko društvo najavljuje prijavu.

Budući da je reč o atraktivnoj lokaciji, Konjičko društvo "Šumadija", koje je hipodromom upravljalo više od 80 godina, najavljuje da će podneti krivičnu prijavu ukoliko radnici "Mladosti" uđu u posed.

Na hipodromu se neće graditi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << stanovi. To tvrdi član Gradskog veća za investicije Nebojša Vasiljević i dodaje da će, sada već, kako kaže, elitno naselje Kolonija, pored Plaze i Smolvila u budućnosti dobiti i zabavni park, sa trkačkom stazom za konje i akvaparkom, ali i da će naknadno biti odlučeno da li će se tu nalaziti i ergela.

"Ne postoji interes grada da neko udruženje gradi štale do beskonačnosti, da čuva tuđe konje, da na osnovu toga uzima neki novac, kakav je to interes grada? A mi da ulažemo u kompletno održavanje. Tu nema interesa," kaže član Gradskog veća Nebojša Vasiljević.

S druge strane, u Konjičkom društvu "Šumadija" tvrde da je nova uprava nasledila kako pravo na upravljanje 21 hektarom, tako i objekte, mahom nelegalno sagrađene. Potpredsednik društva Slavoljub Đurđević dodaje da se za 40 konja, koliko ih je danas u štalama na hipodromu, od vlasnika ne uzima ni dinar, zbog čega ni trke nisu organizovane od 2008. godine.

"Zbog nekih problema vezanih za finansije, zbog toga to sve stoji i čeka se. Sve što uradimo to je od naših sredstava, evo čak smo napravili ugovor za šišanje trave," kaže Đurđević.

Korov i rupe na stazama, ali i neograđen teren, ipak, najviše smetaju vlasnicima konja. Kragujevčanina Zorana Ivoševića nije obradovala vest da će grad preuzeti hipodrom.

"Ja kao vlasnik konja najsrećniji bih bio da oni nama naprave negde hipodrom na drugoj lokaciji koji bi bio ograđen sa svih strana, gde ne bismo imali toliko šetača, rekreativaca, dece na stazi, gde bi konji mogli normalno da treniraju i da organizujemo te trkačke dane koje smo prethodnih godina redovno organizovali," kaže Ivošević.

I dok iz Konjičkog društva najavljuju krivičnu prijavu protiv grada ukoliko radnici Sportskog centra "Mladost" uđu u posed, direktor ovog preduzeća Miroljub Novaković poručuje da će prvi trkački dan biti održan već krajem avgusta.

"U toku naredne nedelje Sportski centar "Mladost" ulazi sa svojim radnicima i sa svojom mehanizacijom i ulazi u rekonstrukciju kompletnog hipodroma i hipodrom će biti prilagođen i služiti svim potrebama građana Kragujevca," rekao je za B92 Novaković.

Po svemu sudeći, priča o hipodromu dobiće epilog na sudu. U Konjičkom društvu, koje od formiranja hipodroma 1930. upravlja ovim vrednim zemljištem, tvrde da imaju sve papire koji potvrđuju njihovo stanovište, dok je argument druge strane da je vlasnik parcele - grad.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.