KG-Batočina: Završena u junu, puštena tek sad

Izvor: B92, 04.Okt.2017, 16:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KG-Batočina: Završena u junu, puštena tek sad

Kragujevac -- Deonica auto-puta Kragujevac-Batočina, od Žirovnice do Kragujevca, dužine 3,8 kilometara, puštena je u saobraćaj, saopštilo je Ministarstvo saobraćaja.

Deonica je puštena u probni rad u trajanju od 12 meseci, tokom kojih su Putevi Srbije, kao investitor na tom projektu, u obavezi da otklone sva odstupanja od projekta i pribave upotrebnu dozvolu, precizira se u saopštenju.

Radovi na toj deonici završeni su u junu ove godine, ali deonica >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nije puštena u saobraćaj sve dok Putevi Srbije nisu otklonili sve nedostatke u tehničkoj dokumentaciji.

Kako je precizirano, tek kad je ovo preduzeće predalo dokumentaciju koja ispunjava sve uslove propisane Zakonom o planiranju i izgradnji, koji se tiču bezbednog odvijanja saobraćaja, deonica je puštena u saobraćaj, u režimu probnog rada.

Od ukupno 24 kilometra auto-puta Kragujevac-Batočina, kojim će se Kragujevac povezati sa Koridorom 10, do sada je završeno 18,5 kilometara.

Za završetak čitavog auto-puta preostalo je da se uradi još deonica u dužini od pet kilometara kroz Batočinu.

Za tu deonicu u toku je izrada projekta, a završetak radova očekuje se u toku 2018. godine.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.