KCS će imati najmoderniju opremu – novac uložen u zdravstvo nije bačen u bunar

Izvor: RTS, 18.Maj.2020, 11:21

KCS će imati najmoderniju opremu – novac uložen u zdravstvo "nije bačen u bunar"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je radove na izgradnji i rekonstrukciji Kliničkog centra Srbije u Beogradu. Rekao je da su građani upravo u proteklom periodu videli koliko je važno zdravstvo i da novac uložen u kliničke centre i bolnice "nije bačen u bunar", već da je to vrlo važna stvar.
Aleksandar Vučić je naveo da će KCS imati i najmoderniju opremu, te dodao da ne smeju ni klinički >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << centri u Novom Sadu i Kragujevcu da zaostaju. 

On je nakratko porazgovarao sa radnicima, zahvalio im je na marljivosti i trudu i poželeo srećan rad. Kako je istakao, novi klinički centar će biti ponos svih građana.  
"Mi ovde gradimo budućnost i sigurnost za naše građane, ovime pokazujemo da možemo kroz državno zdravstvo da rešavamo probleme uspešnije nego najmodernije i uspešnije zemlje sveta", rekao je Vučić.
Vučić je primetio da od 1986. godine ništa ozbiljnije nije urađeno, što predstavlja "izgubljene generacije" i izgubljene godine i decenije za društvo i zemlju.
"Nismo imali finansijskih, ali ni nekih drugih sposobnosti. Bili smo neodgovorni, nismo razumeli da se stvari u Evropi i svetu menjaju, da je važno da se modernizujemo i idemo u korak sa najnaprednijima", rekao je Vučić.
Dodao je da je danas poseban dan imajući u vidu kroz šta su i država i društvo prošli tokom prethodnih meseci usled pandemije, koja je pokazala da je izgradnja velelepnog kliničkog centra od presudnog značaja.
Predsednik je istakao da će novi KCS biti najmodernija zdravstvena ustanova u regionu, ali i u jugoistočnoj Evropi.
 
"Neće biti bolje bolnice u ovom delu Evrope", podvukao je Vučić.
Sa predsednikom su radove obišli i ministar zdravlja Zlatibor Lončar, gradonačelnik Zoran Radojičić, zamenik gradonačelnika Goran Vesić, direktor KCS Milika Ašanin.
Projekat vredan 110 miliona evra Radovi na obnovi KCS počeli su u avgustu 2018. godine, kada je najavljen projekat vredan 110 miliona evra koji će imati dve faze.

Vučić je radove obišao i u aprilu prošle godine, kada je istakao da je ulaganje u KCS od najvećeg, kapitalnog značaja za Srbiju, jer je reč o ogromnom novcu koji se ulaže za izgradnju nove zgrade Kliničkog centra i obnovu stare.
Posle izgradnje i obnove, KCS će se prostirati na oko 30.000 kvadrata i dobiti 930 novih ležajeva, od kojih 200 novih u intenzivnoj nezi.
U prvoj fazi KCS će, kako je ranije najavljeno, dobiti kompletno nov urgentni centar sa 500 novih kreveta od kojih 150 na intenzivnoj nezi, 30 operacionih sala, nuklearni centar, nove ordinacije, proširenu laboratoriju.
Glavni izvođač radova je konzorcijum koji čine "GH holding" i "Delta inženjering", a na gradilištu je svakodnevno više od 300 radnika.
Prva odluka o izgradnji KCS doneta je 1973. godine, radovi su počeli 1976. godine, a zgrada Poliklinike otvorena je 1987. godine.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Imaće najmoderniju opremu, novac uložen u zdravstvo nije bačen u bunar: Evo kako će izgledati Klinički centar

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Maj.2020

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je radove na izgradnji i rekonstrukciji KC Srbije u Beogradu...Vučić je, tokom obilaska, rekao da su građani upravo u proteklom periodu videli koliko je važno zdravstvo i da novac uložen u kliničke centre i bolnice "nije bačen u bunar", već da je to...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.