Izvor: Blic, 23.Jan.2018, 20:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"KADA SAM JE VIDELA, UMALO SAM SE ONESVESTILA" Silovatelji koji su se pet sati iživljavali nad devojkom POBEGLI dok im je sudija potvrđivao kaznu

Novopazarci Asmir I. (21), Edis D. (30), Edib M. (44), Hasib M. (46) i Nuhi B. (29)  pobegli su iz Srbije dok je trajalo suđenje pred Apelacionim sudom u Kragujevcu tokom kojeg su im potvrđene ili povećane kazne od po pet godina zatvora zbog silovanja S.P. (28), devojke sa smetnjama u razvoju.

Kako nezvanično saznajemo, njima je Viši sud u Novom Pazaru ukinuo pritvor nakon čega su sva petorica odlučila da pobegnu, a granična policija je evidentirala da su Asmir i Edis >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << prešli granicu i da su napustili Srbiju.

- Mi smo nalog policiji da ih sprovede na izdržavanje kazne uputili 7. decembra prošle godine, ali oni nisu mogli da ih lociraju. Zbog toga smo za dvojicom osuđenih 3. januara raspisali poternice, a za preostalom trojicom 22. januara – kaže Edin Hodžić, sudija i portparol Osnovnog suda u Novom Pazaru.

On kaže da će, ukoliko osuđeni ne budu pronađeni za 90 dana, raspisati međunarodnu poternicu i obratiti se Interpolu.

Podsećamo da je Viši sud u Novom Pazaru svu petoricu osudio na po pet godina zatvora, na šta se Viši javni tužilac žalio Apelacionom sudu u Kragujevcu što je taj pravosudni organ delimično usvojio.

- Prvostepene presude novopazarskog Višeg suda preinačene su tako što je zbog obljube nad nemoćnim licem Hasib M. osuđen na sedam, a Nuhi B. na šest godina zatvora. Za ostale okrivljene, Ediba M., Asmira I. i Edisa D., Apelacioni sud je potvrdio prvostepene presude od pet godina zatvora – rečeno nam je u Apelacionom sudu.

Rođaci silovane devojke kratko su nam poručili da su delimično zadovoljni presudom suda, ali i razočarani saznanjem da su silovatelji i dalje na slobodi.

- Sramota je za naše pravosudne organe što su dozvolili da svi pobegnu i ne odsluže zasluženu kaznu – kratko je prokomentarisala rođaka silovane devojke.

Osuđeni muškarci su proglašeni krivim jer su 27. septembra 2016. godine S. P. silovali tokom rođendanske žurke koja se održavala u kući Hasiba M., a na koju su nesrećnu devojku namamili, a potom je i napili.

- Ja nikada pre toga nisam popila ni kap alkohola i nije mi bilo dobro. Kako sam završila u sobi ne sećam se, niti znam šta se sve dešavalo. Bilo je njih petorica oko mene, sećam se da su me držali za vrat, svašta su mi radili – u suzama se prisećala S.P. par dana nakon silovanja.

Nakon iživljavanja nad bespomoćnom devojkom, jedan od osuđenih je pozvao taksi i vozaču platio da je odveze do naselja u kojem živi.

- Slučajno sam bila u blizini kada ju je taksista doveo. Kada sam je ugledala, umalo se nisam onesvestila. Vrat joj je bio sav modar, nije mogla da stoji na nogama i nije prestajala da plače. Tek je ujutru rekla šta se desilo, sestri pokazala ostale modrice po telu i tada je rešila da ih prijavi policiji. Nije mi jasno kakvi su ljudi mogli da siluju devojku sa smetnjama u razvoju koja jedva ima 40 kilograma – bila je šokirana jedna od komšinica.

S.P. živi sa sestrom i mlađim bratom, koji je takođe osoba sa smetnjama u razvoju, dok su joj roditelji preminuli.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Robija za petoricu silovatelja

Izvor: Večernje novosti, 24.Jan.2018, 15:18

Novopazarcima pravosnažne presude zbog obljube devojke sa posebnim potrebama. Hasib M. (46), Nuhi B. (29), Edib M. (44), Asmir I. (21) i Edis D. (30) u bekstvu APELACIONI sud u Kragujevcu izrekao je konačne i pravosnažne presude petorici Novopazaraca koji su u septembru 2016....

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.