Jovana Risović – sportistkinja godine

Izvor: Kragujevac.rs, 23.Dec.2014, 22:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovana Risović – sportistkinja godine

Radio-televizija Kragujevac, večeras je, 61. put po redu proglasila najbolje sportiste grada u 2014. godini. Za najboljeg sportistu godine u gradu Kragujevcu, po izboru sportske redakcije Radio-televizije Kragujevac izabrana je Jovana Risović, članica Ženskog rukometnog kluba “Radnički“ koji je ove godine ostvario najbolje rezultate u istoriji kragujevačkog rukometa. Ona je najbolji golman Super lige i član reprezentacije >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << Srbije, aktuelnog vicešampiona sveta. U svečanom salonu Skupštine grada, nagrade najboljim sportistima uručio je odbojkaški trener, Slobodan Kovač.

Izuzetna mi je čast što sam baš ja primila ovu nagradu pored ovoliko vrhunskih sportista. Stvarno je konkurencija bila jaka, ali to ne bih svakako uspela bez svojih saigračica iz tima koje su mi pomogle da primim ovu nagradu. Ja se nadam i obećavam da ćemo pokušati da vas usrećimo i u nastavku sezone našim uspesima - istakla je Jovana Risović.

Na 61. listi najboljih sportista Kragujevca u 2014. godini našlo se 13 sportista. Među njima su Perica Dimitrijević, član Rvačkog kluba “Radnički“, Jelena Ćulafić, članica Ženskog košarkaškog kluba “Šumadija“, Ivan Ivanišević, velemajstor šah kluba “Radnički-Vodovod“, Robert Jakovljević, kapiten Fitnes kluba “Olimpija“ i šampion u poluteškoj kategoriji, Dragan Ristić, prvi srpski sportista koji je ispunio normu za nastup na Paraolimpijskim igrama, član Streljačkog kluba “Čika Mata“ i paraolimpijske reprezentacije Srbije, Marija Mijanović, članica Ženskog odbojkaškog kluba “Kraguj“ koji je postao član Super lige, Daniel de Souza, “Brazilac iz Šumadije“, član kluba malog fudbala “Ekonomac“ koji je i ove godine nastavio dominaciju na domaćoj sceni osvajanjem duple krune, Aleksandar Bosić, član Rukometnog kluba “Radnički“, Darko Živanović, član Atletskog kluba “Radnički“, prvak države u polumaratonu na 10 000 metara, Marko Stanković, član Biciklističkog kluba “Radnički“, prvak Balkana, Milutin Stefanović, kragujevački strelac koji je kao član reprezentacije Srbije osvojio srebrnu i bronzanu medalju na svetskim kupovima i Aleksandar Ćirić, naš proslavljeni vaterpolista i jedan od najboljih igrača vicešampiona Evrope.

A da kragujevački sport ne treba da brine za svoju budućnost, dokazuju svojim uspesima i najmlađi sportisti, koji su za svoje uspehe takođe nagrađeni peharima.

Oni su: Ilija Stevanović, mladi plivač “Radničkog“ koji je postao prvak Srbije u plivanju na 800 metara, a pored toga osvojio nekoliko srebrnih i bronzanih medalja, najbolji igrač Jut lige Kluba američkog fudbala “Divlji veprovi“, Aleksa Đokić, Marija Milutinović, juniorska šampionka države Atletskog kluba “Radnički“, Filip Đurović, talentovani mladi fudbaler “Radničkog“, Krsta Petrović, mladi teniser koji “nagoveštava visoke domete u ovom sportu“, Đorđe Pešut, član kadetske reprezentacije Rvačkog kluba “Radnički“ koji je ove godine osvojio čak 14 medalja na raznim takmičenjima, Veljko Đerković, prvi kragujevački reprezentativac u vaterpolu i Vanja Popludijević, članica Ženskog košarkaškog kluba “Radnički“ koja je pozvana u juniorsku reprezentaciju Srbije.

Nastavak na Kragujevac.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sport: Jovana Risović najbolja u Kragujevcu

Izvor: Šumadija Press, 24.Dec.2014, 14:06

Na prigodnoj svečanosti sinoć su proglašeni najuspešniji sportisti Grada u 61. izboru Sportske redakcije Radio-televizije Kragujevac.

Nastavak na Šumadija Press...

KRAGUJEVAC IZABRAO NAJ SPORTISTU: Priznanje u rukama Jovane Risović (FOTO)

Izvor: HotSport.rs, 24.Dec.2014

U svečanom salonu Skupštine grada Kragujevca ,u organizaciji gradske skupštine i javnog servisa Šumadije RTK, održan izbor za najboljeg sportistu grada u 2014-oj godini.. . U konkurenciji 13 kandidata za najboljeg sportistu je proglašena golman ŽRK Radnički i reprezentacije Jovana Risović.. –...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.