Jadran namučio lidera u Korićanima (FOTO)

Izvor: KGsport.info, 03.Dec.2018, 00:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jadran namučio lidera u Korićanima (FOTO)

Fudbaleri Korićana i pored današnjeg remija obezbedili su jesenju titulu i veliku bodovnu prednost

Danas su odigrane utakmice poslednjeg, 16. kola jesenjeg dela prvenstva u Prvoj gradskoj ligi Kragujevca. Fudbaleri Jadrana iznenadili su domaćina dobrom igrom i osvajanjem boda (1:1), ali nisu pokvarili slavlje ekipi Korićana, koja je ubedljivo osvojila titulu jesenjeg prvaka sa sedam bodova prednosti u odnosu na Mladost iz Pajazitova.
Posle skoro četvoromesečnog >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << nadmetanja danas je spuštena zavesa na prvi deo takmičenja u Prvoj gradskoj ligi, koja broji sedamnaest klubova. Ekipa Korićana je pred svojim navijačima odigrala ispod očekivanja i bila prinuđena da brani čast lidera ove jeseni, iako je za protivnika imala pretposlednju ekipu na tabeli .
Domaći igrači su opušteno ušli u ovaj susret, možda i sa parolom „lako ćemo“, bez dovoljno motiva, jer su na vreme obezbedili dobru „zimnicu“ i titulu jesenjeg prvaka.
Treneri Korićana Novaković (levo) i Jadrana Dabić želeli su pobedu, ali su bodovi
podeljeni
Trener domaćina Milutin Novaković pokušavao je da motiviše svoje igrače da odigraju svoju igru, ali njima, u prvom poluvremenu ništa nije išlo od noge. Retko su se odlučivali na udarce na gol protivnika, što ukazuje da Korićanima nedostaju ubojiti napadači. To potvrđuje i podatak da su na 16 utakmica, od kojih su 11 rešili u svoju korist i samo jednu izgubili, a sa današnjim remijem četvrti put podelili bodove sa protivnikom, postigli samo 28 golova. Međutim, zahvalujući dobroj odbrani, na čelu sa iskusnim golmanom Draganom Vranićem, primili su samo 10 golova.
Možda je na današnji rezultat uticala i taktika trenera gostiju Miloša Dabića, koji se orijentisao na jaču odbranu i povremene kontranapade, što domaćinu nije odgovaralo, pa u prvom poluvremenu gledaoci nisu imali šta da vide, posebno od lidera na tabeli, koji je samo dva puta pripretio gostima.
U 10. minutu najbolji strelac Stanišić šutirao je preko prečke, da bi u finišu prvog poluvremena štoper Vladimir Čpajak pokušao da obezbedi prednost Korićanima, ali je njegov udarac glavom, posle kornera sa desne strane, završio tik pored gola.
U drugom poluvremenu posle kritike trenera upućene igračima u svlačionici, Korićani su krenuli ofanzivnije i utakmica je dobila interesantniji tok. Gledaoci su videli dva pogotka, a drmale su se stative na obe strane.
Prvi su se, ipak, radovali gosti, iako su došli sa „tankom klupom“ i sa jednim rezervnim igračem. U 60. minutu, u prvom ozbiljnijem napadu, Stević je šutirao sa desne strane, a odbijena lopta došla je do Tatovića, koji ju je sa tri metra glavom sproveo u mrežu.
Ekipa Jadrana dobro se branila i prva došla u vođstvo, ali je osvojila samo jedan bod
Ovaj pogodak kao da je probudio domaće igrače, jer su videli da Jadran nije toliko slaba ekipa, koliko pokazuje njegov plasman na tabeli.
Krenuli su ofanzivnije i u 68. minutu izjednačili. Bek gostiju Kurtić u svom kaznenom prostoru oborio je Srdića u prodoru i sudija Petrović opravdano je pokazao na belu tačku. Siguran sa jedanaest metara bio je Radonjić i poravnao rezultat na 1:1.
U 72. minutu rezervista Đođević propustio je veliku šansu za preokret rezultata u korist Korićana, jer je sa ivice peterca šutirao pored gola. Tri minuta kasnije na drugoj strani umalo novo iznenađenje za domaćina. Najdanović se probio kroz odbranu i sa 16 metara pokušao da lobuje golmana Vranića, ali je stativa sprečila pogodak.
U drugom poluvremenu domaći igrači su stvorili više šansi, a su samo jednu iskoristili
U finišu utakmice ekipa Korićana je propustila priliku da obezbedi 12. pobedu u ovoj sezoni. U 85. minutu kapitenu Kesiću je na pet metara od gola pobegla lopta i završila u rukama korpulentnog golmana Jadrana Boškovića.
Dva minuta kasnije Davidović je jakim udarcem sa 16 metara pokušao da domaćinu obezbedi pobedu, ali je lopta završila tik pored stative. Odmah je u kontranapadu na drugoj strani pripretio i Jović, međutim, golmana Korićana Vranić bio je oprezan i uhvatio loptu.
U 89. minutu pred golom Jadrana Đusić se nije najbolje snašao i iz blizine loptu glavom poslao pored stative, pa je susret završen podelom bodova.
I pored remija na zatvaranju jesenje polusezone domaćini su zadovoljni plasmanom, što je potvrdio za KG sport.info i Žarko Biorac, direktor FK Korićani:
Mi smo na kraju protekle sezone ostali bez kostura tima, ali smo u letnjem prelaznom roku doveli adekvatne zamene i iskusnog trenera Novakovića u cilju da obezbedimo kvalitet i opstanak u Prvoj gradskoj ligi. Međutim, našim dobrim igrama i sticajem drugih okolnosti došli smo do titule jesenjeg prvaka i obezbedili značajnu prednost u odnosu na naše pratioce, čime moramo da budemo izuzetno zadovoljni. Išlo nam je na ruku, i pored današnjeg remija, to što su naši prvi pratioci Mladost i Jedinstvo danas poraženi, pa smo povećali prednost na sedam bodova. Borićemo se da sačuvamo prvu poziciju i u prolećnom delu prvenstva i plasiramo se u Zonu. Mislim da za to imamo uslova, a samo nam ostaje da na proleće rešimo pitanje ograde igrališta, u čemu očekujemo podršku Gradske uprave, mesne zajednice i prijatelja kluba, jer meštani Korićana zaslužuju da imaju zonaša. – rekao je Biorac.
Žarko Biorac, direktor FK Korićani je optimista i smatra da lider može uspešno da završi ovu
sezonu
KORIĆANI – JADRAN 1:1 (0:0)
Igralište: U naselju Korićani
Gledalaca: 50.
Sudija: Darko G. Petrović.
Pomoćnici: Danijel Đurić, Ivan Petrović (svi iz Kragujevca)
Strelci: Radonjić u 68. iz jedanaesterca za Korićane, a Tatović u 60. minutu za Jadran.
Žuti karton: Vranić (Korićani).
KORIĆANI: Vranić, Stevović, Trajković, Kesić, V. Čpajak, Dogandžić, Radonjić, Đusić, Stanišić (od 63. Srdić), Davidović, Đoković (od 46. Đorđević).
JADRAN: Bošković, Kurtić (od 72. Avramović), Nikolić, Stojev, Stević, Tanasijević, Luković, Ković, Najdanović, Ilić, Tatović.
U ostalim susretima 16. kola Prve gradske lige postignuti su sledeći rezultati: Šumadija 1934 – Mladost (P) 4:1, 21.oktobar – Erdoglija 1931 2:2, Kutlovo – Srbija 4:2, Jedinstvo – Budućnost (R) 1:2, Sloga (D) – Slavija 4:3, Šumadinac KG – Sloboda (G) 3:3, Pobeda – Borac (D) 2:1.
Prvo mesto osvojila je ekipa Korićana sa 37 bodova, druga je Mladost (P) sa 30, a treće i četvrto mesto dele Jedinstvo (P) i Budućnost (R) sa po 29 bodova.
I pored osvojenog boda danas Jadran je ostao na pretposlednjem mestu sa 12 bodova, a poslednja je Slavija sa četiri boda manje.
Tekst i foto: M. Jovičić
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na KGsport.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.