JASNA PORUKA IZ KRAGUJEVCA: Borba za bronzu je izuzetno važna

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Maj.2023, 15:45

JASNA PORUKA IZ KRAGUJEVCA: Borba za bronzu je izuzetno važna

Serija kreće u utorak.

Vaterpolisti kragujevačkog Radničkog u utorak od 20 časova dočekuju Partizan, na startu serije utakmica za treće mesto, koje donosi plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Nemanja Stanojević, reprezentativac Srbije, ističe da ekipa ima veliki motiv da osvoji treće mesto.

- Nezadovoljni što se nismo plasirali u finale, ali i dalje imamo velikih takmičarskih motiva, jer je borba za bronzu izuzetno važna, pogotovo jer donosi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << učešće u kvalifikacijama za Ligu šampiona, što je jako bitno za budućnost našeg kluba. Pokušaćemo da što pre zaboravimo eliminaciju od Zvezde i da damo sve od sebe da osvojimo to treće mesto. Pozvao bih i publiku da nas podrži u što većem broju, jer je ovo možda i najvažnija utakmica u sezoni, a svakako bi mogla da bude i poslednja na domaćem bazenu - rekao je Stanojević, igrač sa najvećim brojem nastupa za Radnički.

Sva tri ovosezonska duela pripala su Radničkom (17:11, 14:12, 12:9), međutim, "crno-beli" su u dobroj formi, što su pokazali između ostalog i jednim trijumfom u polufinalnoj seriji sa Novim Beogradom.

- Iako smo sva tri puta ove sezone dobili Partizan, sa njima nikad nije lako, a pogotovo ne sada, kad se nalaze u odličnoj formi. Dosta su agresivni, igraju brz vaterpolo i fizički su jedna od najspremnijih ekipa u ligi. Očekuje nas fizički jako zahtevna utakmica, ali ako odigramo onako kako umemo, sigurno je da ćemo uspeti da izađemo iz bazena kao pobednici - zaključio je Stanojević.

Ulaz na utakmicu je besplatan, a pobednik serije biće klub koji prvi stigne do dve pobede. Drugi meč igraće se 16. maja u Beogradu, a eventualna majstorica 19. u Kragujevcu.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.