Izložba Put pravih vrednosti otvorena u Kragujevcu

Izvor: B92, 06.Apr.2023, 16:24

Izložba "Put pravih vrednosti" otvorena u Kragujevcu

Izložba Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) pod nazivom „Put pravih vrednosti“ otvorena je u Univerzitetskoj galeriji u Kragujevcu.

Izložbu je svečano otvorio predsednik OKS Božidar Maljković, koji je pozvao Kragujevčane, a posebno mlađe generacije, da posete izložbu, koja će biti u njihovom gradu do 10. maja.

"Izuzetno mi je drago što sam danas u Kragujevcu i što je OKS, zajedno sa Univerzitetskom galerijom u Kragujevcu, u prilici da organizuje ovu izložbu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << po četvrti put. Do 10. maja moći ćete da se upoznate sa uspesima naših olimpijaca od osnivanja Srpskog olimpijskog kluba 1910. godine zaključno sa Olimpijskim igrama u Tokiju, da vidite pojedine eksponate koji su obeležili bogatu olimpijsku i sportsku istoriju naše zemlje i da na taj način osetite olimpijski duh. Verujem da će to biti ujedno i dodatna motivacija mladima da se bave sportom, budu aktivni i da možda upravo oni jednoga dana ostave trag u olimpijskoj istoriji“, istakao je Maljković.

Član Gradskog veća za sport grada Kragujevca Predrag Stevović poželeo je dobrodošlicu svima i izrazio zadovoljstvo što Kragujevac ima priliku da ugosti izložbu.

"Imamo obavezu da olimpijske vrednosti, koje danas želimo ovom postavkom da pokažemo i sprovedemo. Svakako grad Kragujevac ima čime da se pohvali, od samog Dušana Miloševića koji je jedan od naših prvih olimpijaca, pa sve do danas. Želimo da nastavimo da radimo sa Olimpijskim komitetom, mi kao grad uvek imamo otvorena vrata za vas", rekao je Stevović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.