Izložba Akvizicije u Kragujevcu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Dec.2018, 23:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba "Akvizicije'' u Kragujevcu

Kragujevački muzej 21. oktobar u čijem sastavu se nalazi i galerija "Mostovi Balkana'' pripremio je izložbu "Akvizicije'' na kojoj je predstavljeno 29 autora sa trideset umetničkih radova.

"Večerašnja izložba "Akvizicija 2017-2018'' je ono što smo mi kao ustanova baštinili od umetničkih dela umetnika koji su izlagali u protekle dve godine, to su pokloni našoj ustanovi. Ovom izložbom završavamo ovogodišnju izlagačku delatnost galerije Mostovi Balkana", rekla je Marijana >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Stanković, direktorka Spomen parka Kragujevački oktobar.

"Zastupljene su skoro sve tehnike od klasičnih tehnika crtež, grafika, slike, skulpture kojih imamo u mermeru , pa zatim jednu skulpturu instalaciju od pruća a onda imamo i jednu skulpturu koja može da bude čak i predlog za jednu veću skulpturu u prostoru. Imamo jedan plakat, zatim jedan video rad", rekao je Nenad Ristović,  kustos gradske galerije ,,Mostovi Balkana'', Kragujevac.

Izložene skulpture, slike , fotografije i grafike sa različitih umetničkih dešavanja u protekle dve godine čine najnoviju zbirku muzeja 21. oktobar.

"Izloženi su radovi umetnika iz Italije , Hrvatske, Makedonije, Poljske ali naravno i iz Srbije. Zapravo ono što je najznačajnije da je sve više popularno u svetu i sve više se akcenat stavlja na uloge muzeja i galerija u građenu tih mostova posebno u jednom multikulturalnom regionu kao što je naše", rekla je Katarina Babić, istoričarka umetnosti.

U narednih meseca dana građani Kragujevca imaće priliku da pogledaju ova dela koja će narednim generacijama predstavljati pravo kulturno-istorijsko svedočanstvo jednog vremena.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.