Izabrani najbolji đaci harmonikaši

Izvor: B92, 11.Mar.2012, 15:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izabrani najbolji đaci harmonikaši

Međunarodno takmičenje harmonikaša završeno je 10. marta u Loznici, a za najboljeg studenta harmonike izabran je Elizeo Pereta iz Švajcarske.

Na takmičenju u sedam starosnih kategorija učestvovala sučetrdeset učenika i studenta harmonike iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Švajcarske.

Za najboljeg harmonikaš uzrasta do devetnaest godina proglašen je Goran Đokić iz Bijeljine u Republici Srpskoj, a u u grupi srednjoškolaca do sedamnaest godina >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pobedio je Saša Turkulović iz Kragujevca.

U uzrastu do devet godina najuspešniji je bio Milan Kuzmančev iz Bačke Palanke, dok je u konkurenciji dve godine starijih harmonikaša najbolji Dragoslav Vasiljević iz Šapca.

Učenica Marina Jokičić iz Šapca najbolja je u grupi takmičara do trineaset godina, a Marko Basara iz Rume proglašen je za najboljeg harmonikaša uzrasta do petnaest godina.

Članovi žirija bili su profesori harmonike iz Novog Sada, Kragujevca, Zagreba i Beča.

Domaćin takmičenja, loznička Osnovna muzička škola "Vuk Karadžić" osnovana je 1952. godine i jedna je od uspešnijih u Srbiji po rezultatima učenika na muzičkim takmičenjima.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.