Izvor: Kragujevac.rs, 07.Apr.2017, 12:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izabrani dobitnici Đurđevdanske nagrade

Godišnju nagradu grada Kragujevca - Đurđevdansku nagradu za rezultate ostvarene u 2016. godini, odlukom odbornika Skupštine grada dobili su: Zoran Petrović u oblasti umetnosti za knjigu pesama “Nedostajući sebi“, Univerzitetski sportski savez Kragujevca u oblasti sporta i dr Vladica Stanojević u oblasti humanitaranog karaktera.

U obrazloženju Komisije, koja je među pet predloga odabrala Zorana Petrovića za knjigu pesama “Nedostajući sebi“ pored ostalog se kaže da je >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << Petrović ovim delom potvrdio svoju posvećenost suštinskim temama koje se nameću svima onima koji bi da razumeju fundamentalna egzistencijalna pitanja koja prate čoveka od nastanka do danas.

Univerzitetski sportski savez Kragujevca prepručio se osvojenom zlatnom medaljom na Evropskom univerzitetskom prvenstvu u basketu,  bronzanom medaljom na Svetskom univerzitetskom prvenstvu u basketu i tri zlatne medalje Lazara Filipovića u para-plivanju na Evropskim univerzitetskim igrama. Univerzitetski sportski savez Kragujevca je tokom 2016. godine nastavio uspešnu afirmaciju i promociju grada Kragujevca na međunarodnom planu, a osvojena odličja su svrstala Univerzitet u Kragujevcu u grupu najuspešnijih univerziteta kada su ove discipline u pitanju.

Dr Vladica Stanojević dobitnik je Đurđevdanske nagrade u oblasti humanitarnog karaktera za izuzetan doprinos u poboljšanja uslova boravka u Zavodu za smeštaj odraslih lica “Male Pčelice“. Stanojević je predanim radom, odgovornim postavljanjem ciljeva i zadataka, a pre svega humanim odnosom prema svim korisnicima i zaposlenima u Zavodu, uspeo da tokom 2016. godine usluge nege i zdravstvene zaštite, socijalizacije i rehabilitacije korisnika izdigne na nivo najboljih evropskih ustanova ovog tipa. Tokom 2016. godine izgrađen je Centar za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju, pravoslavni hram posvećen Svetom Luki Krimskom, a renoviran je i jedan od paviljona u Zavodu.

Ove godine je na konkurs grada Kragujevca za dodelu Đurđevdanske nagrade stiglo 11 predloga iz pet oblasti: iz oblasti umetnosti - pet predloga, iz oblasti obrazovanja - jedan, iz oblasti sporta - dva kandidata, iz oblasti humanitarnog karaktera - dva kandidata, iz oblasti privatnog preduzetništva - jedan kandidat.

Nagrade će laureatima biti uručene na svečanoj sednici Skupštine grada, na Đurđevdan, 6. maja.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Kragujevac.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.