Italijanski pesnici u Smederevu

Izvor: Akter, 30.Maj.2015, 15:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Italijanski pesnici u Smederevu

U okviru međunarodne saradnje Festivala poezije Smederevska pesnička jesen (SPJ) i Udruženja pisaca La Valiza iz Barija u Italiji, u nedelju će biti održan pesnički susret u smederevskom Muzeju, potvrdio je danas FoNetu direktor SPJ Goran Đorđević.

Gosti iz Italije su pesnici Danijel Đankane, profesor Univerziteta i glavni i odgovorni urednik časopisa La Valiza u Bariju, Ana Santolikvido, profesor Univerziteta i predsednica Asocijacije žena pisaca Italije, Anđela Đaneli, >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << profesor italijanske književnosti i jezika, Đani Antonio Paumbo, pesnik i prozni pisac i Antonio Skirone, inženjer i sekretar La Valize.

Njihov domaćin, osim pesnika iz Smedereva, biće i Dragan Mraović, profesor i prevodilac, predsednik Odbora za međunarodnu saradnju Udruženja književnika Srbije i nekadašnji jugoslovenski konzul u Bariju.

Smederevski domaćini su književnici Ljubica Zlatović, Risto Vasilevski, Jovica Tišma, Vera Horvat, Tomislav Stevanović, Radivoje Rale Damnjanović, Mošo Odalović i Goran Đorđević.

Pesnički susret zakazan je u nedelju u 12,30 časova u atrijumu smederevskog Muzeja.

Gosti iz Italije, tokom višednevnog boravka u Srbiji, imaće pesničke susrete i u Beogradu, Nišu, Kragujevcu i Sremskim Karlovcima.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.