Islam u Šumadiji

Izvor: Vesti-online.com, 28.Nov.2010, 19:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Islam u Šumadiji

U tri osnovne škole u Kragujevcu, nastavu islamske veronauke, pohađa 40 učenika uzrasta od prvog do osmog razreda.

Veroučitelj i imam kragujevački Šaban Bajrami, kaže da je mogućnost izučavanja islama u osnovnim školama otvorena zahvaljujući saradnji Islamske zajednice Srbije i gradske uprave Kragujevca.

''Ovo je prvi put da se u Šumadiji održavaju časovi islamske veronauke i prvi put da u Šumadiji postoji islamska veronauka u školama'', kaže Bajrami.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << />
On kaže da se nastava, koju pohađa 40 đaka, odvija se bez ikakvih problema, a časovi se održavaju jednom nedeljno u osnovnim školama Dositej Obradović, Đura Jakšić i Natalija Nedeljković.

Prema nezvaničnim podacima u Kragujevcu živi oko 150 muslimanskih porodica čija su deca prvi put dobila mogućnost da u svojim matičnim školama pohađaju islamsku veronauku.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Časovi o islamu i u Kragujevcu

Izvor: Blic, 29.Nov.2010, 01:10

KRAGUJEVAC - U tri osnovne škole u Kragujevcu, nastavu islamske veronauke pohađa 40 učenika uzrasta od prvog do osmog razreda. Veroučitelj i imam kragujevački Šaban Bajrami kaže da je mogućnost izučavanja islama u osnovnim školama otvorena zahvaljujući saradnji Islamske zajednice Srbije i...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.