I Darko Stanić uz šampione Srbije

Izvor: B92, 03.Okt.2013, 04:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I Darko Stanić uz šampione Srbije

Odlična atmosfera i pobeda domaćeg tima obeležili su prvi dan prve faze takmičenja u UEFA Futsal kupu u Kragujevcu.

Na startu elitnog evropskog takmičenja Ekonomac je pobedio hrvatski Nacional 4:1 i vrlo je blizu plasmana među 16 najboljih na kontinentu.

Junak meča bio je Borko Surudžić, koji je prošle zime stigao u Kragujevac upravo iz zagrebačkog kluba. Iskusni Surudžić, koji je do 24. godine igrao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << fudbal, a futsalom se bavio sa uspehom u 4 države Evrope, vrlo je zadovoljan.

Prvi put sam u Kragujevcu, u ambijentu Lige šampiona i mogu reći da sam oduševljen. Bilo je teško u pojedinim trenucima, ali nismo dovodili u pitanje našu pobedu, zbog koje mi je veoma drago. Dobro smo startovali, idemo dalje, poznate su naše ambicije“, izjavio je Borko Surudžić.

Večeras, srpski šampion će odmeriti snage sa prvakom Norveške, Vegakamaratenom, rivalom koga su savladali na prošlom turniru u Letoniji.

Sledeći rival Ekonomca je norveški Vegakameratene, sa kojim su nedavno igrali u Letoniji. U tom duelu do poluvremena nije bilo golova, ali je na kraju pobeda pripala Ekonomcu čak sa 6:2.

Atipičan mali fudbal igraju Norvežani, sa igračima iz velikog fudbala, koje u napadu predvodi klasičan centarfor sa zelenih terena. Znaju da u jednom takvom izdanju rivalu naprave neprilike, ali s obzirom da smo igrali sa njima, uočili smo detalje, na koje treba da obratimo pažnju. Prva utakmica je bila najteža, verujem da ćemo na potrebnom nivou biti i u duelu sa Norvežanima“, istakao je trener Kragujevčana Ivan Božović.

Iako je povremeno bilo sitnih „varnica“ na terenu, iz tabora Nacionala, su sportski čestitali domaćinu na uspehu.

Iskreno, najviše sam pod utiskom sramnog ponašanja i crvenog kartona našeg najboljeg igrača Koraba Morine, zbog kojeg sam sada zabrinut za plasman u narednu rundu. Želeli smo pobedu, koju nismo ostvarili u dosadašnjim mečevima sa Ekonomcem, koji se pokazao u ovom trenutku kao kvalitetnija ekipa. Moramo da ispravimo greške i u preostalim mečevima nadvisimo Holanđane i Norvežane i time ostvarimo plasman u elitnu rundu“, izjavio je trener Nacionala Robert Grdović.

Utakmici je prisustvovao i golman naše rukometne reprezentacije Darko Stanić, koji je bio specijalni gost kragujevačkog kluba.

Na početku karijere i ja sam bio golman u malom fudbalu, pa čak i osvajao neke nagrade za najbolje pojedince“, rekao je Stanić, kojem je predsednik kluba Veroljub Dugalić uručio dres Ekonomca sa brojem 12.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Darko Stanić iznenadio sve u Kragujevcu

Izvor: Sportski Žurnal, 04.Okt.2013, 01:36

Iznenađujuće prisustvo Darka Stanića, na utakmici UEFA Futsal Kupa, između Ekonomca i zagrebačkog Nacionala, dočekano je ovacijama gledalaca u kragujevačkoj hali Jezero.. Javnost iz šumadijske prestonice i te kako ceni i poštuje sve ono što je Ministar odbrane uradio za srpski nacionalni tim,...

Nastavak na Sportski Žurnal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.