Humani policajci prevezli devojku na hitnu transplataciju bubrega

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jan.2018, 18:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Humani policajci prevezli devojku na hitnu transplataciju bubrega

Nesvakidašnja situacija i jedan human gest u noći kada je saobraćajna policija sprovodila akciju pojačane kontrole vozača, dogodila se početkom vikenda u Kragujevcu. Policajci su zaustavili vozilo u kojem se nalazila tridesetjednogodišnja devojka koja je morala hitno za Beograd na transplataciju bubrega. Odmah su doneli odluku da joj pomognu i prevezu službenim vozilom za Beograd.

Za 14 godina koliko radi u policiji Boban Bubanja se nikad nije susreo sa situacijom u kojoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je bio prinuđen da isključi vozilo iz saobraćaja iako se u autu nalazila osoba koja je hitno morala da se preveze za Beograd zbog transplatacije bubrega.

"Na licu mesta devojka je pokazala znake uznemirenosti i straha, verovatno se osećala i nemoćno. Činjenica je i da joj je predočeno da njen otac ne može da upravlja vozilom. To je kod nje izazvalo strah. Mi smo to uvideli u njenim očima. Od mene se naravno i očekivalo da kao rukovodilac akcije donesem odluku. Odluku sam i doneo da se preveze u Klinički centar službenim vozilom", kaže Boban Bubanja, zamenik načelnika odeljenja Saobraćajne policije u Kragujevcu.

Saobraćajni policajci Dušan i Nenad su znali da moraju da stignu što pre u Beograd. Dok su putovali sve vreme su smirivali pričom uznemirenu devojku. Odmah sutradan čuli su se i sa njenim ocem.

"Kao da je kroz suze rekao da mu je drago. Naravno javila se i njegova ćerka, pošto ne može da koristi tamo telefon prenela je pozdrave preko majke. Nama je svakodnevica da upravljamo tim službenim vozilom. Mi smo i stigli u kratkom vremenskom periodu u Beograd. Kada smo stigli doktori su nas srdačno dočekali jer su svi znali o čemu se radi", kaže saobraćajni policajac Dušan Rašić.

Prosto nisu verovali da smo je mi dovezli, policija, a ne Hitna pomoć pošto je bila teška situacija. Stvarno je nesvakidašnje bilo da su oni svi prosto aplaudirali i pozdravljali nas rečima - bravo momci, a nama je naravno bilo zaista drago", kaže saobraćajni policajac Nenad Matić.

Devojka je stigla na vreme, a sve je proteklo dobro i u bolnici. Policajci su ubrzo postali heroji u policijskoj stanici u Kragujevcu a kako kažu nisu se nijednog trenutka dvoumili da priteknu u pomoć.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.