Herman (Narodna stranka): Uhapšeni direktor zavoda za stare falsifikovao dokumentaciju

Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Avg.2020, 17:09

Herman (Narodna stranka): Uhapšeni direktor zavoda za stare falsifikovao dokumentaciju

Predsednik Gradskog odbora Narodne stranke Kragujevac Boris Herman izjavio je danas da je uhapšeni direktor Zavoda za smeštaj odraslih Male pčelice u Kragujevcu Vladica Stanojević falsifikovao zdravstvenu dokumentaciju i pokušavao da sakrije epidemiju šuge u zavodu, pa se ne zna da li je pojavu te bolesti prijavio Institutu za javno zdravlje Kragujevac i epidemiolozima.

"Pitanje je da li bi Stanojević >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << bio uhapšen da nije napustio SNS", rekao je Herman televiziji N1, a saopštila je Narodna stranka.

Stanojević je osumnjičen da je koristio nedozvoljene supstance u lečenju štićenika te ustanove, odnosno da je ljudima koji su dobili šugu davao lekove za stoku.

"Stanojević je u poslednjih sedam godina imao veliku podršku ministara za socijalna pitanja Aleksandra Vulina i Zorana Đorđevića i vršio je mobing nad radnicima koji su se bunili kada bi uočili nepravilnosti", rekao je Herman.

Herman je dodao da je Stanojević pominjan kako mogući kandidat za gradonačelnika Kragujevca i da je sve radio u cilju lične promocije od kada je pre sedam godina postao direktor zavoda za smeštaj starih, ali ga SNS nije izabrao da bude njen kandidat za prvog čoveka Kragujevca i on je uspeo da odvoji jedan deo ljudi iz stranke.

Herman je naveo da SNS ima većinu u Skupštini Kragujevca i može samostalno da formira vlast, a ostale organizacije koje su izašle na izbore bi rado sarađivale sa naprednjacima.

"SNS sada bira koalicione partnere, ali najverovatnije čeka odluku iz Beograda da li će uvući SPS u vlast ili će sarađivati sa nekom lokalnom organizacijom", ocenio je Herman.

Herman je istakao da Narodna stranka u Kragujevcu radi i trudi se da bude stožer opozicionog delovanja i da to prepoznaje sve više građana, a u narednom periodu će istovremeno raditi i na jačanju identiteta Narodne stranke.

Herman je naveo da ga nije pogodilo to što je bivši potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović pominjao njegovo prezime u negativnom kontekstu, i dodao da to više govori o samom Jovanoviću.

"Jovanović je uspeo da za pet minuta razgovora upropasti svoju političku karijeru i da u pet minuta opiše sebe govoreći i o predsedniku Narodne stranke Vuku Jeremiću i o meni", rekao je Herman.

U javnosti su se nedavno pojavili snimci na kojima se čuje kako Jovanović za Jeremića govori da je polu-Bošnjak i da "nema čoveka koji mu nije rekao da beži od tog Pozderca", kao i da ne shvata kako je Jeremić "mogao da postavi Hermana", navodi se u saopštenju Narodne stranke.

Herman je istakao da podržava Jeremićev stav da više nije moguća saradnja sa Jovanovićem, u kojoj god on organizaciji bio.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.