Grcima preprodavali bosansko oružje

Izvor: Glas javnosti, 22.Apr.2011, 07:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grcima preprodavali bosansko oružje

BEOGRAD- Policija je uhapsila Dušana Kukolja (59) iz Novog Sada i Miliju Popadića (52) iz Kragujevca zbog sumnje da su učestvovali u krijumčarenju i preprodaji oružja, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova. Uhapšenima Kukolju i Popadiću određen je 48 časovni policijski pritvor, navodi se u saopštenju.

Policija ih tereti da su izvršili krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << materija sa još dve osobe.

Krivičnom prijavom obuhvaćeni su Dragan Petrović (45) iz Kruševca, koji je uhapšen u februaru ove godine na Graničnom prelazu Preševo kao i Dragan Jovanović zvani Bosanac (48) iz Jagodine.

Osumnjičeni Petrović organizovao je kriminalnu grupu i od januara 2011. vršio je nabavku oružja i municije na području Srbije od Kukulja i Popadića, navodi MUP.

Oružje i municiju nabavljao je i na području Bosne i Hercegovine, a zatim ga švercovao na područje Srbije i dalje na teritoriju Grčke, dodaje policija.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.