Gran pri Joakim Vujić predstavi Medejini dečaci

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Okt.2019, 11:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gran pri "Joakim Vujić" predstavi "Medejini dečaci"

Gran pri "Joakim Vujić" za najbolju predstavu u celini na 14. Joakim inter festu, završenom sinoć u Kragujevcu, prema odluci žirija, pripala je predstavi "Medejini dečaci", u režiji Andreja Mažerija, pozorišta Apolo 111 iz Bukurešta.

U obrazloženju žirija navodi se da u predstavi "rafiniranim pozorišnim sredstvima autori tumače motive Euripidove tragedije, donoseći, ne samo novo razumevanje mita, nego i autentičan doživljaj aktuelnog odnosa Evrope i sveta".

>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />"Predstava nosi snažan društveni angažman, ali deluje i na intimnom, emotivnom planu i pleni tipično pozorišnim paradoksom: da se lik Medeje doživljava u svoj složenosti i punoći u izvođenju muškog ansambla", obrazložio je svoju odluku žžiri.

Specijalna nagrada grada Kragujevca dodeljena je Vedrani Božinović, za rad na dramaturgiji predstave "Hasanaginica" Novosadskog pozorišta/Ujvideki Szinhaz.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.