Grad Kragujevac obezbedio grantove za razvoj seoskog turizma

Izvor: Kragujevac.rs, 02.Dec.2014, 14:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grad Kragujevac obezbedio grantove za razvoj seoskog turizma

Član Gradskog veća za privredu Dalibor Jekić potpisao je danas Ugovore o dodeli grantova za podsticaj razvoja seoskog turizma sa pet domaćina koji se ovim poslom već bave ili će se baviti u narednom periodu - Ivanom Dimitrijevićem, Svetlanom Cvetković, Sinišom Dimovićem, Jelenom Pavlović i Milomirom Cicićem.

Ukupna vrednost ugovora je milion dianara, odnosno 200 hiljada dinara po grantu, a sredstva su obezbeđena u budžetu grada Kragujevca. Ovo je poslednji korak u realizaciji >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << projekta “Podsticanje ruralnog turizma za održivi lokalni ekonomski razvoj“ čiji je nosilac Razvojni biznis centar a partner, pored lokalne samouprave, Gradska turistička organizacija.

Zahvaljujući partnerima koji su učestvovali u realizaciji projekta član Gradskog veća za privredu Dalibor Jekić rekao je da je izuzetno važno za domaćine što su imali priliku da se kroz projekat upoznaju sa konkretnim biznisima odnosno ljudima koji se već bave seoskim turizmom. “Nadam se da će kroz iskustva koja su kroz projekat stekli sve to moći da prenesu na posao kojim će se baviti. Domaćini koji se već bave seoskim turizmom ova sredstva upotrebiće za poboljšanje kvaliteta svojih usluga a onima koji prvi put otpočinju ovaj posao želimo da na što bolji način uđu u ovaj posao“, rekao je Jekić.

On je dodao i da se kroz projekat pokazalo da je najbitnija svest i da je najbolji primer za to Slovenija gde su dobitnici grantova to mogli i da vide. “Verujem da ćete to uspeti da pretočite i u vaše sredine i shvatite da je ponuda ne samo ono što vi nudite već i ono što nude drugi iz vašeg kraja. Na taj način će i Vaša ponuda biti bogatija a i stvorićete i jednu održivi sredinu“, istakao je Jekić.

Marija Stojadinović iz Razvojnog biznis centra rekla je da je projekat, koji je započeo na sajmu turizma u novembru prošle godine, krunisan danas na najbolji mogući način nakon zaista vrednog i predanog rada svih partnera na projektu.

“Moram da izrazim veliko zadovoljstvo time što je grad Kragujevac prepoznao važnost seoskog turizma i odlučio da opredeli određena sredstva za podsticanje malih porodičnih inicijativa u seoskom turizmu. To je odličan primer i drugim lokalnim sredinama“, rekla je Marija Stojadinović i podsetila da je još jedna velika stvar koja je urađena u okviru projekta Strategija razvoja turizma grada Kragujevca 2015-2020. a koja je usvojena na sednici Skupštine grada. Ona će nam dati smernice i putokaze u kom pravcu da razvijamo turizam u narednom periodu - zaključila je Marija Stojadinović.

Nastavak na Kragujevac.rs...






Povezane vesti

Novi ugovori za razvoj seoskog turizma

Izvor: Šumadija Press, 02.Dec.2014

Novih petoro korisnika potpisali su danas Ugovore o dodeli grantova za podsticaj razvoja seoskog turizma. Neki od njih se već bave ovim poslom, a neki će tek početi.

Nastavak na Šumadija Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.