Izvor: Danas, 28.Nov.2015, 00:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grad Kragujevac finansira vantelesnu oplodnju

Kragujevac- - Grad Kragujevac će u sledećoj godini finansirati vantelesnu oplodnju, koja bi parove inače koštala oko 240.000 dinara. Nadležni u Gradskom veću tvrde da je planom budžeta za 2016. godinu predviđeno finansiranje vantelesne oplodnje. Prema odluci gradske uprave, ako prva dva pokušaja vantelesne oplodnje, koje finansira Republički fond za zdravstveno >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << osiguranje, nisu uspela, lokalna samouprava će finansirati još jedan, odnosno treći pokušaj.

- Ne možemo u ovom trenutku da saopštimo sve kriterijume vezane za finansiranje vantelesne oplodnje, ali je sigurno da će biti preduzete sve mere da to bude finansijski održivo, da mladi parovi budu zadovoljni, i da se ne naruši finansijska stabilnost budžeta, ističu u Gradskom veću. Dodaju da će odluka o finansiranju vantelesne oplodnje biti doneta do kraja godine.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.