Gordana Predić državni sekretar u Ministarstvu kulture

Izvor: Kurir, 21.Sep.2012, 13:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gordana Predić državni sekretar u Ministarstvu kulture

Dugogodišnja novinarka član je Socijaldemokratske partije Srbije

BEOGRAD - Vlada Srbije postavila je Gordanu Predić za državnog sekretara u Ministarstvu kulture i informisanja, potvrđeno je u Vladi Srbije.

U biografiji Gordane Predić na sajtu Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS), čiji je portparol, piše da je rođena u Kragujevcu, gde je završila osnovnu školu i Prvu kragujevačku gimnaziju. Diplomirala je na Filozofskom fakultetu >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << u Beogradu, odsek - istorija. Portparol je SDPS od osnivanja stranke 2009. godine.

Profesor je istorije u obrazovnom sistemu "Ruđer Bošković" i profesor programa međunarodne mature (IBO). Radi kao stručni saradnik republičkog centra za talente. Angažovana je i kao nacionalni konsultant na projektima UNDP.

Dugo godina radila je kao novinar u RTV Politika, gde je prošla "sve faze novinarskog kaljenja", od saradnika, izveštača, novinara, do urednika dnevno informativnih emisija "Vesti" i "Dan". Vlasnik je "Oskara popularnosti", koji već decenijama važi za najprestižniju manifestaciju u sferi javnog života.

Nagradu je ustanovio njen pokojni suprug, poznati novinar i jedan od najuspešnijih urednika mnogih beogradskih medija - Zoran Predić. Dugi niz godina radi autorsku emisiju "VIP" koja se posle RTV Politike, emituje na Art televiziji i još trideset lokalnih tv stanica uključujući i crnogorsku "Elmag" televiziju. Gordana Predić, takođe je radila i kao novinar u listovima "Politika", "Bazar", "RTV Revija", "Horizont" i "Sat".

Dobila je plaketu grada Beograda za dokumentarnu emisiju "Tajne Beograda", i "Zlatni melos" – 1997. i 1998. godine za najgledaniju emisiju RTV Politika "Nedeljni ritam". Govori engleski i makedonski jezik. Majka je Sandre i Ognjena.

Oni koji su bili njeni saradnici, za Gordanu Predić kažu da je jedna od najpožrtvovanijih osoba koju su upoznali, vredna, hrabra, tolerantna i humana. U SDPS se angažovala u želji "da pokuša da se izbori za vrednosti koje se temelje na društvu jednakih šansi i socijalne pravde kao i da pokaže da žene mogu ravnopravno da se nose sa svim problemima, ne čekajući da im ih neko drugi reši".
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Gordana Predić postavljena za državnog sekretara

Izvor: Glas javnosti, 21.Sep.2012

BEOGRAD - Vlada Srbije postavila je Gordanu Predić za državnog sekretara u Ministarstvu kulture i informisanja, potvrđeno je u Vladi Srbije...U biografiji Gordane Predić na sajtu Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS), čiji je portparol, piše da je rođena u Kragujevcu, gde je završila osnovnu...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.