„Golubovi“ preleteli „Jezero“

Izvor: KGsport.info, 09.Feb.2019, 23:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Golubovi“ preleteli „Jezero“

Odbojkaši Radničkog priredili su večeras svojim simpatizerima u hali „Jezero“ neprijatno iznenađenje. Kragujevčani su u susretu 2. kola mini lige protiv subotičkog Spartaka pružili igru ispod svakog nivoa, pa su glatko poraženi u tri seta –  0:3 (22:25, 13:25, 18:25).
Puleni Bojana Dimitrijevića prikazali su večeras jednu od najslabijih igara u „Jezeru“ tokom ove sezone. Kragujevčani su odigrali ispod svakog očekivanja, bez koncentracije i one energije >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << koja ih je krasila u prethodnim mečevima na domaćem parketu.
Odbojkaši Radničkog prikazali su večeras najlošiju igru u „Jezeru“ ove sezone Subotičani su delovali znatno sigurnije u svim segmentima igre, tako da su na kraju osvojili tri važna boda, koja ih vraćaju u igru za plej-of.
Čini se da je ključan bio prvi set, koji je protekao u ravnopravnoj igri, sve dok se gosti nisu odlepili na tri poena razlike (18:15). Ulazak mladog Matića doneo je novu energiju u igru kragujevačkog tima, koji je uspeo da se približi na samo poen zaostaka (19:18), ali to je bilo sve što je uspeo da učini. Gosti su u finišu seta imali više koncentracije i dobili ovu deonicu sa 25:22.
Naravno, kako to već biva, ekipa koja dobije prvi set ima znatno više samopouzdanja u nastavku meča. Tako su Subotičani furiozno krenuli u drugom setu, odlepivši se na „plus šest“ (10:4), da bi posle obaveznog predaha postepeno uvećavali razliku. Uzalud je Bojan Dimitrijević menjao igrače tražeći postavu koja će uspeti da se suportstavi razigranim „golubovima“. Na kraju su gosti ubedljivo dobili i ovaj set (25:13), našavši se nadomak željene pobede.
Ni u trećem setu Kragujevčani nisu uspeli da povežu redove. Gosti su, predvođeni raspoloženim korektorom Jungićem koji je u ovoj deonici nanizao devet poena uz stoprocentnu realizaciju napada (7/7), sigurno grabili ka pobedi. Na kraju 25:18 za radost Subotičana i za nauk Šumadincima da im se jedna ovakva partija više nikada ne ponovi.
Nemanja Jungić bio je nerešiva enigma za Kragujevčane u trećem setu U pobedničkoj ekipi glavne role imali su Nemanja Jungić sa 16 i Đorđe Ilić sa 13 poena, od toga 6 blokom, a među dvocifrenima našao se i Aleksandar Veselinović sa 11 poena.
Kod Kragujevčana niko nije uspeo da osvoji dvocifren broj poena. Najbliži tom učinku bili su Perović i Ilić sa po 6 poena.

RADNIČKI DOO  – SPARTAK (SUBOTICA)  0:3 (22:25, 13:25, 18:25)
KRAGUJEVAC
Hala:
„Jezero“
Gledalaca: 300
Sudije: M. Janković, V. Simonović

RADNIČKI DOO: Glavinić 3, Stefanović 1, Goić 2, Veljović, Živić 1, Stevanović 2, Ilić 6, Matić 3, Pantelić (libero), Sotnik 5, Perović 6 (2 blk), Krstić 5. Nisu igrali: Pantović i Vidović. Trener: Bojan Dimitrijević.
SPARTAK (SUBOTICA): Milović (libero), Arsenoski 2, Jungić 16 (21-14, 2 asa), Veselinović 11 (17-10), Medan, Kecman 7, Tumbas 2, Ilić 13 (11-6, 6 blk). Nisu igrali: Peić, Seizović, Simić i Dulić. Trener: Igor Zakić.
Posle drugog uzastopnog poraza na startu mini lige, odbojkaši Radničkog zauzimaju poslednje šesto mesto sa 27 poena, pet manje u odnosu na Jedinstvo iz Stare Pazove i Spartak iz Subotice.
Kragujevčane u narednom kolu očekuje gostovanje Crvenoj zvezdi u Beogradu, koju su nedavno dobili u poslednjem kolu ligaškog dela takmičenja. Ujedno, biće to svojevrsna uvertira pred finalni meč Kupa Srbije, koji će ove dve ekipe odigrati 10. marta u Lajkovcu.
M. P.

Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na KGsport.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.