Futsal: Šampion pobedio komšiju

Izvor: Šumadija Press, 19.Sep.2015, 12:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Futsal: Šampion pobedio komšiju

EKONOMAC – MAŠINAC – 5:1 (2:1)

KRAGUJEVAC Dvorana: „Jezero“. Gledalaca: 200. Sudije: Dragan Radisavčić (Kraljevo) i Nikola Kostić (Kragujevac). Strelci: Aleksić u 9, Pavlović u 11, Pršić u 27. i Matijević u 32. i 35. minutu za Ekonomac, Cvetković u 3. minutu za Mašinac. Žuti karton: Pajić (Mašinac). Nagomilavanje prekršaja: Ekonomac: 10 (6+4), Mašinac: 6 (4+2).

>> Pročitaj celu vest na sajtu Šumadija Press << EKONOMAC: Bilić, Aleksić, Rnić, Pršić, Matijević, Đ. Jovanović, Pavlović, Ramić, P. Jovanović, Simić, Radovanović.

MAŠINAC: Đorović, Cvetković, Nikolić, Pajić, Matović, Vesović, Milovanović, Popović, Mijatović, Aksentijević.

IGRAČ UTAKMICE: Nikola Matijević (Ekonomac).

Iako je novajlija u Prvoj ligi Srbije Mašinac poveo u 3. minutu, bolje fizički, tehnički i taktički pripremljena podmlađena ekipa Ekonomca bila je efikasnija u grdaskom derbiju i ubedljivo slavila sa 5:1. Ekonomac je diktirao tempo u toku cele utakmice, koji ekipa Mašinca nije mogla da prati. Pobeda „studenata“ mogla je da bude i ubedljviija, ali se i pored pet primljenih golova istakao golman Luka Đorović, čiji su gol prosto bombardovali protivnički igrači.

I Mašinac je imao svoje šanse, ali najpovoljniju nije iskoristio Dušan Nikolić, inače, nekadfašnji igrač Ekonomca, koji je iz penala, sa 10 metara, umesto mreže samo uzdrmao stativu.

Samo što je počela utakmica, Marko Pršić je iz slobodnog udarca pogodio prečku i lopta se odnila i polje. Na drugoj strani, jedan od najzapaženijih u dresu „mašinaca“, Mališa Cvetković, u kontranapadu je pobegao odbrani i rutinski savladao novog golmana Ekonomca Franka Bilića. Isti igrač imao je šansu i za 2:0, ali je golman uspeo da zaustavi njegov udarac. Odmah je usledila kazna i ekipa šampiona uspela je u 9. minutu da izjednači preko mladog Ninoslava Aleksića na 1:1. Samo tri minuta kasnije Aleksandar Pavlović, još jedan igrač iz mlade garde Ekonomca, preokrenuo je rezultat u korist svoje ekipe – 2:1.

U 13. minutu, Milan Popović je dobro šutirao, ali je golman Ekonomca bio siguran i spasao izjednačenje. Tri minuta kasnije, Nikola Matijević je načinio šesti prekršaj, a udarac sa 10 metara Nikolić nije pretvorio u gol, pa je šampion otišao na odmor sa golom prednosti.

U drugom poluvremenu, gledaoci su videli još ofanzivniju igru podmlađene ekipe Ekonomca i još tri pogotka u mreži Đorovića. U 23. minutu, Nikolić iz dva puta nije uspeo da savlada protivničkog golmana. Na drugoj strani, precizniji bio je iskusni Pršić, koji je samo skrenuo u mrežu loptu koju je Pavlović uputio na gol i povećao prednost svoje ekipe na 3:1.

Sa dva pogotka Matijević je završio seriju pogodaka Ekonomca u 32. i 35. minutu. U samom finišu utakmice Filip Matović je izašao pred golmana Bilića, ali nije uspeo da zatrese mrežu Ekonomca.

– Lošije počeli i naše komšije su prve došle u vođstvo. Posle toga smo bolje igrali i zasluženo pobedili. I sledeću utakmicu igramo sa još jednim novajlijom u ligi, FON-om iz Beograda. Očekujem da nam se neće desiti kiks kao u Sremskoj Mitrovici, sa Deusom, i da ćemo se vratiti sa tri boda – ocenio je Nikola Matijević, dvostruki strelac Ekonomca na sinoćnoj utakmici u hali „Jezero“.

I pored ubedljive pobede trener Ekonomca Vladan Cvetanović nije u potpunosti zadovoljan igrom svojih fudbalera, jer smatra da oni to moraju još bolje, posebno u zvršnici.

Posle poraza od Deusa očekivao sam psihički tešku utakmicu. Tako je i bilo u početku, imali smo mnogo grešaka i nedostataka u igri, ali se na kraju to nije odrazilo na rezultat i našu pobedu. Nisam zadovoljan prikazanom igrom, ali se nadam da ćemo u narednim utakmicama igrati mnogo kvalitetnije i imati mnogo bolju završnicu – obećao je trener Cvetanović.

Marko Gavrilović, trener Mašinca sportski je čestitao protivniku na zasluženoj pobedi.

Ovo je bila očekivana pobeda Ekonomca. U ovaj susret ušli smo kao autsajderi, ali znali smo šta možemo protiv ovakve ekipe da igramo i to smo odigrali. Poveli smo sa 1:0 i imali još neke šanse da povisimo vođstvo. Međutim, oni su dominirali i iskoristili svoje prilike, a naši igrači su pali u igri, što je olakšalo posao Ekonomcu. Čestitam Ekonomcu na zasluženoj pobedi, a nama ostaje da se pripremimo za sledeću utakmicu, sa Flešom iz Valjeva. Imali smu prva tri kola teži raspored i nadamo se da ćemo u sledećoj utakmici zabeležiti prvu pobedu – optimista je trener Gavrilović, koji je do ove sezone bio i igrač Mašinca.

Nastavak na Šumadija Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Šumadija Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Šumadija Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.