Furiozan finiš Kragujevčanki

Izvor: KGsport.info, 21.Apr.2019, 12:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Furiozan finiš Kragujevčanki

Rukometašice Radničkog 1964 ostvarile su i četvrtu uzastopnu pobedu u Super B ligi Srbije, pošto su sinoć u hali „Jezero“ bile bolje od ekipe Pirota, u utakmici 19. kola – 29:27 (16:13).
Piroćanke su se još jednom pokazale kao vrlo neugodan rival, koji sigurno zaslužuje bolji plasman na tabeli. Kragujevčanke su morale poprilično da se „oznoje“ kako bi upisale nove bodove i ujedno se revanširale svojim protivnicama za poraz u prvom delu sezone.
Posle rezultatskih >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << amplituda u prvih petnaestak minuta, ekipa Rodoljuba Kurandića je serijom od pet vezanih pogodaka došla do prvog osetnijeg vođstva na utakmici u 22. minutu (12:7). Međutim, imale su gošće spreman odgovor u vidu serije 6:1 za novo rezultatsko poravnanje (13:13). Ipak, poslednja dva minuta prvog poluvremena pripala su kragujevačkom timu, koji je na odmor otišao sa tri gola viška – 16:13.
Čuvale su Kragujevčanke ovu prednost sve do 45. minuta, kada su gošće ponovo došle do egala (20:20). Piroćanke se tu nisu zaustavile, već su ubrzo došle do preokreta i tri gola prednosti (24:21). Shvatile su tada domaće rukometašice da je đavo odneo šalu, pa su ubacile u viši stepen prenosa i serijom od četiri vezana pogotka ponovo vratile vođstvo u svoje okvire (26:25).
Gošće su uspele da izjednače na 26:26, ali to je bio njihov krajnji limit na ovom susretu. Usledio je furizan finiš Kragujevčanki, u režiji Jasmine Kolak i Tijane Petrović, za konačnih 29:27 i četvrtu pobedu u nizu.
Jasmina Kolak je sa 12 pogodaka još jednom pokazala klasu, a pratile su je Teodora Veličković, Ajlin Bjelak i kapiten Tijana Petrović sa po 4 gola.
U ekipi Pirota istakle su se Grozdanović sa 7 i Ćirić sa 6 pogodaka.
Rukometašice Radničkog 1964 su se ovom pobedom učvrstile na četvrtoj poziciji superligaške tabele sa 21 bodom.
Takmičenje u Super B ligi za rukometašice nastavlja se kroz četrnaest dana, kada ekipu trenera Kurandića očekuje gostovanje vodećem Vrbasu.
Foto: RK Radnički 1964
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na KGsport.info...






Povezane vesti

Rukometaši Aleksinca nastavljaju niz pobeda

Izvor: Aleksinac.net, 22.Apr.2019, 10:59

U Blačanskoj hali sportova, u nedelju 21. aprila 2019.godine, odigrana je utakmica između "RK Aleksinac" i "RK Blace" sa početkom u 19 časova. Gostujuća ekipa iz Aleksinca je dominantnom igrom došla do još jedne pobede, treće u nizu, rezultatom 13:14, na poluvremenu, i 27:29 na kraju utakmice...Kao...

Nastavak na Aleksinac.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.