Fudbaleri Radničkog nastavili niz poraza

Izvor: KGsport.info, 09.Maj.2016, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fudbaleri Radničkog nastavili niz poraza

I u 26. kolu Prve lige Srbije fudbaleri Radničkog 1923 nisu uspeli da ostanu neporaženi. Donji Srem je u Pećincima bio bolji od Kragujevčana sa 2:0 (1:0), zahvaljujući golovima Mitrušića u 27. i Rakića u 64. minutu.
Očekivano, domaćin je diktirao tempo, imao veći posed lopte i stvarao šanse, dok su gosti iz Kragujevca u većem delu utakmice bili u podređenom položaju.
U 10. minutu viđena je prva ozbiljnija akcija Sremaca. Rakić je proigrao Popovića >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << , ali je njegov pokušaj zaustavio golman Radničkog Kostić. Pet minuta kasnije zapretio je Đorđević iz slobodnog udarca sa oko 25 metara i tom prilikom pogodio okvir gola, da bi u 26. minutu pokušao i Čigoja sa distance da iznenadi Kostića, međutim, to mu nije pošlo za nogom.
Domaći su do vođstva stigli u 27. minutu. Popović je prošao po levoj strani, uputio centaršut pravo u peterac, gde se najbolje snašao Mitrušić i doneo prednost svom timu.
Do odlaska na odmor vredi pomenuti i pokušaj Čigoje u 42. minutu, ali je ponovo golman Kostić dobro intervenisao.
Pitanje pobednika rešeno je u 64. minutu, kada su Sremci duplirali svoje vođstvo. Tom pogotku kumovala je loša reakcija odbrane kragujevačkog tima, koja je praktično poklonila loptu veznom fudbaleru protivničke ekipe Nikoli Rakiću, što je on iskoristio da sa desetak metara, preciznim udarcem savlada golmana Radničkog Kostića i postavi, kako se ispostavilo, konačnih 2:0.
Donji Srem je tako došao do dragocenih bodova u borbi za opstanak, dok je Radnički upisao svoj peti uzastopni poraz, ukupno dvadeseti u prvenstvu.
U subotu, 14. maja, kragujevački prvoligaš dočekaće Inđiju na „Čika Dači“, u okviru 27. kola.
DONJI SREM – RADNIČKI 1923  2:0 (1:0)
PEĆINCI
Stadion: „Katpoint arena“
Gledalaca: 150
Sudija: Miloje Milićević (Prokuplje)
Pomoćnici: Miloš Jovanović (Zaječar), Miloš Milićević (Aleksandrovac)
Strelci: 1:0 Mitrušić u 27., 2:0 Rakić u 64. minutu.
Žuti kartoni: Čigoja, Andrejević (Donji Srem); Trajković (Radnički 1923).
DONJI SREM: Starčević, Soldatović, Andrejević, Omega, Đorđević, Arsenović, Čigoja, Stojanović, Mitrušić (od 89. Gluhović), Popović (od 80. M. Šušnjar), Rakić.
RADNIČKI 1923: Kostić, Nikolić D. (od 46. Ilić), Živanović, Petrović, Aleksić, Vidović, Lukić (od 68. S. Nikolić), Trajković, Miljuš, Vilotijević (od 54. Nedeljković), Stević.
Foto: FK Radnički 1923 FB
 
 
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na KGsport.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.