Forma Ideale kupila firmu iz stečaja, mogli i za milion EUR manje

Izvor: B92, 15.Avg.2018, 14:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Forma Ideale kupila firmu iz stečaja, mogli i za milion EUR manje

Kragujevac -- Kompanija Forma Ideale iz Kragujevca kupila je fabriku Metal sistemi koja je do 2015. godine i pokretanja stečajnog postupka proizvodila lance i procesnu opremu

Fabrika je prodata po početnoj ceni od 4,7 miliona evra na prvoj licitaciji, piše sajt Pressek.

Forma Ideale je jedan od najpoznatijih proizvođača nameštaja u zemlji, a Metal sisteme je kupila kao pravno lice. To znači da je kupila kompletno preduzeće, a ne samo pojedine delove ili >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << opremu, kako se najčešće prodaju firme u stečaju.

Iako je kompanija Forma Ideale bila jedini zainteresovani kupac, nije čekala drugu ili treću licitaciju, kada su cene po pravilu mnogo manje, a u ovom slučaju procenjuje se da bi bili manje i za milion evra.

Pretpostavlja se da će Forma Ideale kupljene pogone i poslovni prostor na lokaciji nekadašnje fabrike „Filip Kljajić“ i onaj u krugu Zastave da pretvori u magacine i izložbene salone.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.