Fijat nagradio: Ovo su kola budućnosti

Izvor: B92, 12.Jul.2018, 16:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fijat nagradio: Ovo su kola budućnosti

Kragujevac -- Kompanija Fijat Srbija iz Kragujevca nagradila je studente za ideje automobila budućnosti sa šest meseci prakse u toj firmi.

Najbolji na konkursu bili su student treće godine Ekonomskog fakulteta u Beogradu Aleksandar Bošković i student druge godine Fakulteta organizacionih nauka Luka Svilanović.Bošković je objasnio da je imao dve ideje, da automobili imaju aplikaciju za lakše pronalaženje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << parking mesta.

"Druga moja ideja je bila da automobil ima aplikaciju koja će menjati muziku i osvetljenje u automobilu kako bi se vozač oraspoložio", rekao je novinarima Bošković.

Luka Svilanović je prvu nagradu dobio za ideje o korišćenju veštačke inteligencije i inovacije u poslovanju.

Drugo mesto na takmičenju osvojili su studentkinja FON-a Tijana Stefanović i student beogradskog Ekonomskoj fakulteta Marko Čenić koji su dobili besplatno korišćenje fijata "500L" na sedam dana.

Treće mesto dele studenti Ekonomskog fakulteta iz Beograda i Kragujevca Aleksa Lazović i Ninosalv Čolović.

Ovo je prvi put da je Fijat organizovao konkurs za inovativne ideje za "milenijalce" u Srbiji, dok je u Italiji to praksa već tri godine.

Na konkursu je učestvovalo više od 100 studenata osnovnih i master studija beogradskog Ekonomskog fakulteta, FON-a i Ekonomskog fakulteta iz Kragujevca.

U žiriju za dodelu nagrada bili su profesorka FON-a Slavica Cicvarić Kostić, novinar Mladen Alvirović i predstavnik marketinške agencije Anđelko Trpković.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.