Festival stripa u Kragujevcu

Izvor: B92, 10.Jun.2011, 15:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Festival stripa u Kragujevcu

Udruženje "Svet stripa" organizuje međunarodni festival strip umetnosti u Kragujevcu od 1. do 3. jula u okviru koga je najavljeno da će se okupiti neke od najzvučnijih imena iz te oblasti.

U sklopu festivala su predviđene tribine i diskusije na različite teme iz oblasti strip umetnosti, predstavljanje novih izdanja izdavačkih kuća, škola i radionica stripa, humanitarne akcije, izložba radova pristiglih za konkurs i berza stripa.

Neki od potvrđenih gostiju festivala >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su: Branislav Kerac, Toza Obradović, Zdravko Zupan, Vlada Vesović, Branko Plavić, Marko Stojanović, Darko Perović, kao i Moreno Burattini i Joevito Nuccio iz italijanske izdavačke kuće Sergio Bonelli Editore.

Objavljen je i konkurs za najbolji kratki strip, na koji je do sada stigao, kako se navodi, zavidan broj radova iz više zemalja bivše Jugoslavije.

Od izdavačkih kuća koje će se predstaviti na festivalu su Komiko, Lavirint, Darkwood i Veseli Četvrtak iz Srbije, kao i Libellus i Fibra iz Hrvatske.

Festival je pod delimičnim pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Srbije.

Udruženje "Svet stripa" je osnovano u Kragujevcu početkom ove godine. U sklopu medijskog promovisanja aktiviran je blog na kome pišu neki od vrsnih poznavalaca stripa u Srbiji, kao i internet forum.

Program festivala pogledajte ovde.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.